Skip to main content
Cabinet stomatologic » Blog » Aparatul dentar la copii – La ce vârstă se pune? Sfaturi de la medicii stomatologi

Dinții strâmbi sau poziționați incorect au, de mulți ani, o soluție la îndemână. Tratamentul cu aparat dentar este benefic atât adulților, cât și copiilor cu probleme de estetică dentară.
Un medic stomatolog poate spune exact când este momentul ca micuțul tău să poarte aparat dentar, însă nu înainte de a prezenta un set complet de analize. Descoperă în acest articol care este vârsta optimă pentru purtarea unui aparat dentar la copii și care sunt avantajele oferite de un astfel de tratament.

Aparatul dentar la copii – când este recomandat

 

Potrivit medicilor specialiști în stomatologie pentru copii, vârsta de 7 ani este potrivită pentru începerea purtării unui aparat dentar. Problemele de dentiție la micuți sunt des întâlnite, însă pot fi rezolvate dacă parintii sunt atenți și acționează la timp. Există anomalii dento-maxilare care se pot agrava fără un tratament de specialitate, însă nu este târziu nici dacă se oferă un aparat dentar la copiii de 8 sau 9 ani.
În ceea ce privește problemele pentru care este sugerat tratamentul cu aparat dentar la copii, următoarele ar trebui să îți ridice semne de întrebare:

  • Dinți înghesuiți și dureri în dezvoltarea acestora.
  • Poziționarea incorectă a dinților.
  • Spațiile interdentare, nu neapărat strungăreața din față, arcada de sus.
  • Mușcătura incorectă, denumită și malocluzie.

Copiii pot dezvolta asemenea probleme din mai multe cauze. Dacă moștenirea genetică nu intră în discuție, atunci folosirea suzetei, suptul degetului și chiar alimentația incorectă pot face ca dinții micuților să nu se dezvolte normal.
De aceea, aparatul dentar la copii este mai mult decât un tratament, conform medicilor dentiști. Poate fi considerat primul pas către o educație corectă cu privire la igiena și sănătatea orală.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Vârsta contează – Aparatul dentar pentru copiii de 7 ani

 

Tot specialiștii în ortodontie pediatrică recomandă vizitele la dentist cu cei mici, odată cu apariția primilor dinți. Acesta poate spune dacă dantura se dezvoltă corect și dacă igiena orală este pe măsură.
Dacă te întrebi la ce vârstă se pune aparat dentar la copii, dentiștii sugerează vârsta de 7 ani, când se presupune că dinții de lapte sunt deja dezvoltați, ba chiar unii dintre ei înlocuiți cu cei permanenți. Astfel, vei avea garanția că dinții cresc corect, iar copilul beneficiază de tratament dedicat, în funcție de problemele apărute. În plus, este bine de știut că dentistul va putea trata cariile existente, înainte de a monta un aparat dentar.

Tipuri de aparate dentare pentru copii

 

Când vine vorba de îngrijirea sănătății dentare a copiilor, alegerea unui aparat dentar potrivit poate face o diferență semnificativă. Există diverse tipuri de aparate dentare special create pentru a se potrivi nevoilor și sensibilităților copiilor.

Pentru toate tipurile de aparate dentare pentru copii, vizitează pagina noastră de servicii ortodonție și descoperă cum îi putem ajuta pe cei mici să zâmbească cu încredere.

Igiena orală pentru copiii cu aparat dentar – Ce trebuie să facă părinții?

 

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Stomatologii sunt obligați să ofere părinților câteva sfaturi esențiale cu privire la igiena orală a copiilor care poartă aparat dentar. Chiar dacă și cei mici sunt prezenți atunci când descoperă cum trebuie să își îngrijească dinții când au aparat dentar, părinții vor fi nevoiți să supravegheze felul în care micuții își curată dantura.
Din acest proces nu ar trebui să lipsească periuța interdentară care să elimine resturile de mâncare dintre dinți, apa de gură care protejează împotriva depunerii plăcii bacteriene și, desigur, obiceiul de a peria dantura de cel puțin două ori pe zi sau după fiecare masă.
Așadar, dezvoltarea corectă a danturii la copii se poate face cu ajutorul unui aparat dentar, recomandat de medicul specialist. Însă, până în acest punct, este nevoie ca părinții să urmărească felul în care cresc dinții, dar să îi și ajute pe micuți să capete obiceiuri sănătoase pentru o igienă orală corespunzătoare.

Sursă foto: Pexels.com.

Servicii stomatologice CISOMedical Bucuresti

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884