Skip to main content

Aparatul dentar pare a fi alegerea potrivită atunci când dinții tăi nu arată așa cum ți-ai dori, iar alinierea lor nu este chiar perfectă. Numeroase persoane apelează la ajutorul unui aparat dentar în perioada adolescenței, însă, chiar și persoanele mature se pot bucura de beneficiile pe care le poate aduce aceasta.

Cum iti poti da seama ca ai nevoie de aparat dentar?

  • Dintii de sus si cei de jos nu se intalnesc in mod corect ;
  • Ai dificultati atunci cand musti si cand mesteci;
  • Simti dureri in zona in care se afla incheieturile maxilarelor;
  • Iti musti in mod repetat si involuntar obrajii sau limba;
  • Observi ca maxilarele tale sunt disproportionate unul fata de celalalt sau fata de marimea fetei;
  • Constati ca dintii tai nu sunt proportionati unul fata de celalalalt.

Daca observi la tine unul sau mai multe dintre simptomele ortodontice de mai sus, ai facut primul pas in tratarea lor, ai descoperit afectiunea. Ortodontia rezolva atat problemele copiilor de 5 ani, cat si adultilor de 40. Vei avea nevoie de rabdare, tratamentul ortodontic dureaza pana la 2, sau chiar 4 ani. Insa rezultatele sunt sigure si daca respecti indicatiile medicului ortodont, raman constante.

  Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand, zambetul. Pe langa aspectul estetic, ortodontia se preocupa in aceeasi masura ca gingiile si dintii tai sa isi pastreze sanatatea si ca tu sa poti mesteca cu putere si zambi cu incredere.

Atunci cand dintii nu se suprapun in mod corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce  poate duce in timp la probleme de articulatii, dureri de cap sau de spate. Ortodontia se ocupa si cu aceste dificultati si le rezolva, pentru ca uniformizeaza muscatura maxilara si reduce solicitarea nenaturala a maxilarelor.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Terapiile din cadrul ortodontiei pot fi:

– Functionale: sunt indicate pentru a reduce si elimina eventualele probleme descoperite, cu exercitii musculare si/sau aparate ortodontie pasive care ghideaza fortele masticatorii;

– Mecanice: cand se folosesc aparate care se prind extra-oral sau dentinar, exercitand forte necesare pentru a corecta anomaliile;

– Chirurgicale: indicate in principal la adulti si/sau cand metodele ortodontice nu rezolva problemele existente.

Medicul ortodont este cel care se preocupa  de sanatatea si  frumusetea dintilor tai.    Este un specialist in diagnosticarea si tratamentul pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare. El stie  exact cum sa procedeze ca sa iti indrepte si sa iti alinieze dintii si este la fel de  preocupat  ca si tine de aspectul danturii tale si de modul in care functioneaza.  Scopul medicului ortodont este sa iti imbunatateasca sanatatea dentara pe termen lung.

Pentru a corecta malocluzia este foarte important sa se faca un control timpuriu.   Medicul ortodont este in masura sa recunoasca dizarmoniile dentare si disfunctiile musculare, si totodata sa le corecteze. O vizita in primii 6 ani de viata este foarte importanta pentru a afla daca exista un raport corect intre componetele anatomice si cele dentare, care impreuna realizeaza arhitectura cranio-faciala.

Tratamentul ortodontic incepe cu o examinare completa.

In cadrul acestei vizite medicul ortodont examineaza pozitiile dintilor tai, ocluzia,  gradul de afectare al articulatiilor, radiografia panoramica si modelele de studiu fabricate dupa mulajele dintilor tai . Medicul ortodont va stabili planul de tratament si iti va descrie etapele acestuia . El iti recomanda aparatul dentar potrivit patologiei tale si stilului de viata.

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Inainte de montarea aparatului dentar, medicul dentist va avea grija sa ’ pregateasca terenul ’ , prin detartraj si periaj profesional , obturatii sau extractii in scop ortodontic, daca sunt necesare.

Dar poate ca afectiunea pe care ti-o indica medicul ortodont nu este atat de evidenta sau nu te deranjeaza. Mai este atunci nevoie sa porti aparatul dentar?

Raspunsul medicului ortodont este DA! Te sfatuim sa nu iti neglijezi dantura, atunci cand afli ca sufera de o afectiune. Problemele de natura ortodontica, mai mici sau mai mari reprezinta pe termen lung un risc pentru sanatatea si chiar pentru aspectul estetic al danturii tale:

  • Iti pot afecta gingia si structura oaselor fetei;
  • Daca ai dintii nealiniati, acestia sunt foarte greu de spalat si curatat, iar in timp iti vor aparea carii si chiar gingivita.
  • Daca problema este muscatura incorecta, iti va fi intotdeauna greu si incomod sa mesteci unele alimente.
  • Deasemenea, daca muscatura nu este corecta in timp vor aparea dureri de articulatii , de cap si coloana

 Aparatul dentar

Este format din fire delicate din sarma si bucati mici de diferite material ( metal, ceramic, safir).  Acestea exercita presiune asupra dintilor si ii determina sa “migreze”. Asa ca dintii se vor misca incet, in pozitia in care este exercitata presiunea. Iar pentru asta au nevoie de timp.

In tratamentul ortodontic, timpul necesar finalizarii tratamentului difera , aici te va ajuta foarte mult ortodontul tau. El va analiza starea generala de sanatate a danturii tale si va decide cata vreme e nevoie sa porti  aparatul dentar.

Exista mai multe tipuri de aparate dentare: fixe si mobile, vizibile si invizibile, metalice, linguale, ceramice, safir .

Medicul ortodont va tine cont de mai multe aspecte atunci cand il alege pe cel mai potrivit pentru tine: de starea ta de sanatate, de starea igienei buco-dentare, de severitatea anomaliei, de varsta ,profesie si stilul de viata , astfel experienta aparatului dentar va fi una cat mai comoda pentru tine.

Acceseaza link-ul pentru preturile speciale ale aparatelor dentare : http://cisomedical.com/campanii-si-oferte/

Avantajele unui aparat dentar

Aparatele dentare sunt un mod de a îndrepta sau mișca dinții, pentru a îmbunătăți cum arată și cum funcționează aceștia. Aparatele dentare te pot ajuta, de asemenea, să îți îngrijești sănătatea pe termen lung a dinților și a gingiilor. În plus, atunci când ai dinții în regulă, chiar și mâncatul poate deveni o plăcere.

Aparatele dentare funcționează prin presarea dinților, pentru a-i mișca încet în direcția corectă. Pe măsură ce presiunea se exercită asupra dinților, osul maxilarului se schimbă ușor pentru a permite mișcarea dinților și a rădăcinilor acestora.

Dacă ai dinți strâmbi și / sau o mușcătură nealiniată, există o varietate de tratamente care pot ajuta la îndreptarea acestora, inclusiv aparate dentare și dispozitive de fixare, instrumente personalizate, detașabile sau fixe, care acoperă exteriorul dinților.

Atunci când realizezi că ai nevoie de un aparat dentar, cel mai bine este să mergi la o consultație. Dentistul sau ortodontul pe care îl alegi îți va pune întrebări despre starea de sănătate, îți va face un examen clinic, apoi o scanare digitală a dinților, totul pentru a găsi soluția optimă, care se potrivește pentru rezolvarea problemei tale.

Avantajele unui aparat dentar:

  • îmbunătățește masticația alimentelor – atunci când dinții sunt bine aliniați, poți mânca mult mai ușor.
  • dinții vor fi poziționați exact acolo unde trebuie.
  • mușcatura va fi normală, dinții nu vor mai fi încălecați sau prea îndepărtați.
  • te vei bucura de un zâmbet minunat, ca cel al actorilor din filme.
  • dacă dinții sunt echilibrați, nu vor suferi de uzură prea mare.

Dezavantajele unui aparat dentar

De ce este nevoie de montarea unui aparat dentar? Copiii pot avea nevoie de aparate dentare din numeroase motive: dinți strâmbi, suprapuși, supraaglomerati sau o mușcătură care nu este în regulă (cunoscută sub numele de malocluzie).

Aceste trăsături sunt, de cele mai multe ori, moștenite, așa că dacă tu sau cineva din familia ta ai avut sau ai nevoie de aparate dentare, cel mai probabil și copiii tăi vor avea nevoie, astfel că nu ezita să programezi un consult stomatologic pentru cel mic.

Uneori, problemele dinților și ale maxilarului pot fi cauzate de pierderea dinților de lapte prea devreme, accidente sau obiceiuri nesănătoase, precum suptul degetului mare.

Care sunt dezavantajele unui aparat dentar?

  • estetica

– deși pe majoritatea adolescenților nu îi deranjează, fiind un lucru absolut firesc să porți un aparat dentar, unele dintre acestea pot fi destul de evidente atunci când vorbești.

  • un ușor disconfort

– deși aparatele dentare nu dor atunci când sunt purtate, unii pacienți pot simți o ușoară senzație inconfortabilă, mai ales în primele zile sau săptămâni.

  • mersul regulat la stomatolog

– unele aparate dentare necesită verificare lunară, astfel că vei face multe vizite ortodontului.

  • durata purtării

– pentru un rezultat optim, un aparat dentar poate fi purtat chiar și unul sau chiar doi ani.

  • leziuni ușoare la nivelul cavitățiii bucale

– anumite părți dure ale unui aparat dentar pot răni diferite zone ale cavității bucale.

Modele de aparate dentare – cum să îl alegi pe cel potrivit pentru tine

Dacă aparatele dentare sunt într-adevăr soluția pentru tine sau pentru copilul tău, medicul dentist sau ortodontul va prescrie un aparat specific nevoilor tale.

Iată care sunt modelele de aparate dentare:

  • Aparate dentale metalice / tradiționale. Acestea sunt realizate din metal. Includ benzi care se potrivesc în jurul fiecărui dinte sau suporturi care sunt atașate la partea din față a dinților, precum și fire flexibile sau fire de arc care țin brațele sau benzile împreună.
  • Aparatele din ceramică. Acestea sunt fabricate din ceramică de culoare dentară, astfel că nu se vor observa la fel de mult ca cele metalice.
  • Aparate dentare linguale. Acestea sunt atașate în spatele dinților, orientate spre limbă. Aparatele dentare linguale sunt mai greu de văzut.
  • Aparatele dentare din safir – acestea sunt cele mai scumpe, dar și cele mai de calitate, fiind realizate din safir, un material aproape la fel de dur ca și diamantul.

Indiferent ce fel de aparat dentar vei alege, este important să te sfătuiești cu medicul tău, astfel că, alături de el vei putea lua cea mai bună decizie pentru tine și pentru sănătatea ta. Chiar dacă sunt păreri pro și contra despre aparatul dentar, o informare corectă și un consult la specialist îți vor răspunde la întrebări.

Secretul zambetului de milioane ( la propriu) al vedetelor de la Hollywood?

Aparatul dentar!

Iata cateva dintre celebritatile care au apelat la ajutorul aparatului dentar pentru a-si intregi look-ul perfect !

Elena Gomez

Katy Perry

Angelina Jolie

Faith Hill

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Leave a Reply

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884