Ce probleme pot aparea ca urmare a unei igiene orale precare?

Tu stii ce probleme pot aparea ca urmare a unei igiene orale precare?

Probleme ale inimii – Boala parodontala, care este o infectie cronica a gingiilor, prezinta un risc crescut de atac de cord . O analiza a constatat ca persoanele cu boala parodonatala au avut un risc de a dezvolta boli cardiovasculrae cu 19% mai mare decat persoanele care nu suferea de aceasta afectiune.

Atac cerebral– Afectiunile parodontale pot creste riscul accidentelor vasculare. Cercetatorii au demonstrat ca bacteriile care se dezvolta în cavitatea bucala pot duce la dezvoltarea cheagurile de sânge care în final ar duce la accidentele vasculare.

Probleme ale plamanilor – O igiena orala precara poate provoca probleme respiratorii permitând dezvoltarea bacteriilor daunatoare ce pot fi transportate la plamâni. În momentul în care germenii ajung la plamâni, ei încep sa se înmulteasca si pot provoca pneumonie si bronsita.

Carii dentare – Existenta unor dinti sanatori este direct conditionata de o igiena corecta si minutioasa. Fara o igiena bucala riguroasa, cele mai sofisticate si complexe lucrari dentare au un prognostic nefavorabil iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata.

Cancer – Cei care nu se spala pe dinti în mod corespunzator risca sa dezvolte diverse tipuri de cancer.  infectia si inflamatia joaca un rol important în dezvoltarea a aproximativ 20% dintre cancere, fiind elemente importante în bolile gingiilor.

Diabet – Un studiu a constat ca stomatologii pot identifica persoanele cu diabet, in 73% din timp, pe baza dintilor lipsa si a examinarii deschiderilor anormale dintre dinte si gingie. Atunci cand medicii au luat in considerare si rezultatele de la testele de sange, precizia a crescut la 92%.

Boli parodontale – Boala parodontala este rezultatul direct al actiunii placii dentare care se acumuleaza pe suprafata dintilor in special in apropiere de marginea gingivala

Pierderea dintilor – Netrata, boala parodontala conduce la pierderea dintilor. Poate interesa un singur dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii. Statistic, boala parodontala reprezinta principala cauza de pierdere a dintilor si poate fi asociata si cu alte boli cronice

Respiratie mirositoare – Halena sau repiratia urât mirositoare este o problema destul de comuna care poate fi determinata de fumatul regulat, consumul anumitor alimente pe care le stim cu totii, igiena orala defectuoasa, dintii cariati, o alimentatie saraca în carbohidrati, gura uscata sau chiar de o afectiune mai grava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bld. Burebista ,Nr. 1 Bl.D 15 ,Sc. 3 ,Ap 71 ,P

Apelează-ne
Apelează-ne

0721.208.884

Trimite-ne un e-mail la
Trimite-ne un e-mail la

contact@cisodental.ro

Programează-te
Programează-te

Simplu si rapid