De ce sangereaza gingiile?

 

Îţi sângerează gingiile atunci când te speli pe dinţi sau când foloseşti aţa dentară? Sunt mai multe motive care pot cauza această problemă, unele sunt temporare dar altele pot provoca un disconfort ridicat. Dacă esti îngrijorat de starea igienei tale orale, programează o vizită la medicul dentist.

Cei mai frecventi factori care declanşează sângerările gingivale sunt :

1. Schimbarea periuţei de dinţi

Trecerea de la o periuţă de dinţi cu peri moi la una cu perii duri, poate duce la sângerarea gingiei. Încercă să revii la una cu perii mai moi şi vizitează medicul stomatolog pentru a afla care este tipul de periuţă de dinţi adecvată pentru dantura ta.

2. Utilizarea neregulata a aţei dentare

Schimbarea frecvenţei de folosire a aţei dentare poate conduce, de asemenea, la sângerarea gingiilor. De exemplu, dacă ai uitat să foloseşti aţa dentară câteva zile, sau dacă ai început să o foloseşti mai des pentru a elimina resturile alimentare şi placa dintre dinţi este posibil să apară sângerarea. În mod normal, acesta ar trebui să dispară într-o săptămână.

3. Gingivita

Gingivita este prima etapă a bolilor gingivale. Placa dentară şi cea de pe gingii care nu este îndepărtată prin periere sau prin folosirea aţei dentare poate afecta gingia şi să conducă la gingivită. Când aceasta apare, gingiile se pot umfla şi uneori sângera în momentul periajului. În acest stadiu incipient al bolii se recomandă un periaj bun, folosirea aţei dentare şi controalele regulate la medicul stomatolog.

4. Medicamentele

Medicamentele ce pot cauza sângerări gingivale sunt anticoagulantele, antiplachetare precum aspirina, anumite medicamente antiepileptice, anticonvulsivante, cele chimioterapice si cele imunosupresoare.

Aceste medicamente scad capacitatea sângelui de a se coagula.

Sângerarea gingiilor poate fi un semn de gingivită care netratată poate provoca probleme mult mai grave gingiilor. Cel mai bun mod de a afla care este cauza este să faceti o vizită la cabinetul stomatologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bld. Burebista ,Nr. 1 Bl.D 15 ,Sc. 3 ,Ap 71 ,P

Apelează-ne
Apelează-ne

0721.208.884

Trimite-ne un e-mail la
Trimite-ne un e-mail la

contact@cisodental.ro

Programează-te
Programează-te

Simplu si rapid