Skip to main content

Dinții sunt foarte importanți, atât pentru aspectul general, cât și pentru sănătate. Dacă unul sau mai mulți dintre aceștia lipsesc poate fi afectată masticația, articularea cuvintelor, zâmbetul, dar și fizionomia.
Restaurarea cu implanturi înșurubate ferm în maxilar oferă pacienților un nivel ridicat de confort și o soluție estetică în cazul lipsei complete de dinți. Este esențială o substanță osoasă suficientă pentru a conferi piesei rezistență pentru inserarea cu succes a rădăcinilor artificiale.

Cine poate beneficia de sistemul fast and fixed?

Restaurarea cu implanturi folosind procedura „SKY fast and fixed” este potrivită pentru persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani, deoarece au finalizat creșterea osoasă. Deși metoda inovatoare de terapie poate fi utilizată pentru înlocuirea dinților individuali, este potrivită în special persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani, care sunt afectate de pierderea multiplă sau completă a dinților naturali.
Pentru fumători, diabetici și pacienții cu osteoporoză, tratamentul cu implanturi convenționale este contraindicat, deoarece vindecarea rănilor se desfășoară diferit (faza de vindecare după introducerea implanturilor convenționale poate fi dublă). Pentru aceste grupuri de risc, implanturile imediate prin procedura „SKY fast and fixed Bredent” pot fi o posibilă terapie datorită timpului scurt de tratament. Pentru pacienții anxioși, implanturile pot fi cea mai blândă și mai scurtă cale către o refacere a dentitiei, plăcute din punct de vedere estetic.

Fast and fixed pro și contra

Designul special simplifică recuperarea, deoarece sunt necesare doar patru până la șase implanturi pe maxilar pentru a atașa definitiv proteza. În procedurile convenționale, pe de altă parte, pot fi necesare până la zece implanturi în maxilarul superior și inferior pentru a garanta rezistența protezelor.
Deoarece implanturile sunt inserate sub un unghi – forțele pot fi distribuite în mod egal, iar protezele dentare pot fi atașate ferm. Stabilitatea ridicată a implanturilor este mărită în continuare prin înșurubarea unei punți. Drept urmare, implanturile „SKY fast & fixed” nu numai că pot fi fixate imediat, dar oferă și o gamă întreagă de alte avantaje.
Proteza nu este ușor de întreținut pentru persoanele cu igienă orală neglijentă. Cei care se preocupă de îngrijirea dinților și a gingiilor ar trebui să o facă acum cu atât mai conștiincios. Bolile inflamatorii ale cavității bucale pot reduce foarte mult durata de eficiență a inserției rădăcinilor artificiale ale dinților. Dacă, pe de altă parte, vă spălați dinții în mod regulat și îi curățați profesional la fiecare șase luni, nu vor fi probleme.

Cum funcționează procedura?

Înainte să înceapă procedura, pacientului i se administrează anestezie generală sau locală. Este importantă lipsa inflamației din cavitatea bucală și ca orice boală parodontală anterioară să se fi vindecat complet.
Pentru a reduce numărul de bacterii din gură, ulterior se efectuează o curățare aprofundată. Aceasta va reduce riscul de infecție în timpul și după procedură. Ulterior, mucoasa bucală poate fi deschisă și rădăcinile artificiale ale dinților din titan pot fi introduse.
Materialul osos rămas este utilizat în cel mai eficient mod posibil. Pentru a asigura cea mai mare stabilitate posibilă a protezei, se utilizează șase implanturi în maxilarul superior și patru în maxilarul inferior. O structură este apoi montată pe ea, ceea ce formează în cele din urmă rândul final de dinți. Procedura poate dura 1-2 ore pentru fiecare maxilar.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Îngrijirea implantului

După procedură, clinica se părăsește cu o serie de dinți din plastic ferm ancorați. Se recomandă alimentele lichide în timpul zilei pentru a nu se strecura țesutul operat și pentru a evita iritarea.
Similar cu restaurarea cu implanturi convenționale, rădăcinile dinților au nevoie de o perioadă de recuperare și aici. Aceasta durează aproximativ 3-6 luni, ceea ce poate părea mult la început, dar, dacă se compară cu durata implanturilor normale, se poate observa o economie considerabilă de timp și bani.
În plus, cu SKY fast & fixed, plasticul temporar este deja așezat ferm pe implanturi. Odată ce s-au vindecat cele zece implanturi, acesta va fi înlocuit cu ceramica permanentă. În cazul golurilor dentare individuale, culoarea dinților înlocuiți poate fi adaptată la culoarea individuală a celorlalți dinți.
Acestea fiind spuse, este importantă consultarea cu un medic ortodont pentru a stabili dacă acest tip de tratament se potrivește nevoilor tale, sau dacă este indicat să utilizezi o altă formă de terapie.
Sursă foto: Shutterstock.com.

Servicii stomatologice CISOMedical Bucuresti

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Leave a Reply

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884