Fraud Blocker Igienizarea dentara - Igiena orala si spalatul pe dinti corect - Cisomedical.ro Skip to main content
Prima pagină » Blog » Igienizarea dentară – esențială la fiecare șase luni! Află ACUM care este importanța ei!

Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a oricărei persoane. Așadar, dacă îți dorești să faci o impresie excelentă imediat după ce ai deschis gura, ai mare grijă la igiena orală. Vestea bună este că nu-i atât de complicat pe cât pare. Potrivit specialiștilor, este suficient să respecți cu maximă seriozitate spălatul pe dinți, iar o dată la șase luni, să vizitezi un medic, care să îți facă o igienizarea dentară profesională.

Importanța igienei orale în viața adultului

Umblă o vorbă printre medici: „spune-mi cât de multă atenție dai igienei orale, ca să îți spun care este sănătatea dinților tăi”. Ei bine, asta înseamnă că îngrijirea corectă a cavității bucale joacă un rol extrem de important.

Potrivit specialiștilor, igiena dentară precară este asociată direct cu pierderea dinților. Persoanele care nu execută curățarea acestora cu maximă seriozitate riscă să sufere de boală parodontală, întrucât această afecțiune apare din cauza acumulării bacteriilor și a tartrului. Așadar, dacă îți dorești să ai un zâmbet perfect întreaga viață, nu uita niciodată de îngrijirea orală.

Curățarea corectă a dinților în TREI pași

Nu trebuie niciodată să sari peste procesul de spălare a dinților. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie să aibă loc de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara, înainte de culcare. În plus, este important să dureze minimum două minute. Aceste reguli se aplică și în cazul igienei orale la copii și la bebeluși. Însă, ține cont că pentru rezultate maxime, este important și modul în care îți cureți dantura. Iată cei TREI pași esențiali:

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Începe cu ața dentară. Aceasta joacă un rol foarte important, deoarece are puterea de a curăța chiar și spațiile înguste dintre dinți, în care periuța nu poate ajunge. Așadar, dacă obișnuiești să sari peste această etapă, nu o mai face. Iar dacă nu ai mai folosit niciodată, nu te îngrijora, este extrem de simplu. Ai nevoie de o bucată de aproximativ 40 de centimetri, pe care trebuie să o înfășori între degetele arătătoare și cu care, ulterior, să îți cureți fiecare dinte.

După ce ai terminat cu ața dentară, ia-ți periuța, umezește-o și acoper-o cu un strat subțire de pastă de dinți. Ulterior, începe periajul. Pornește de la molarii superiori și continuă în sensul acelor de ceasornic. Folosește mișcări scurte și circulare. Ai grijă să nu uiți niciun dinte, este obligatoriu să ajungi la fiecare! La sfârșit, nu uita de cerul gurii, de limbă și de interiorul obrajilor. În caz că nu știai, află că bacteriile se ascund și în astfel de locuri!

Iar ultimul pas presupune clătirea cavității bucale. Însă, ține cont că nu este indicat să o faci imediat după ce ai terminat periajul, așteaptă câteva secunde, altfel vei elimina și fluorul rămas din pasta de dinți.

După ce te-ai spălat corect pe dinți, ia o pauză de 30 de minute de la mâncat și de la băut.

Totul despre igienizarea dentară profesională

Chiar dacă respecți regulile de mai sus, află că este important ca la o anumită perioadă să vizitezi cabinetul unui medic dentist pentru o igienizare profesională a dinților. Mai mult decât, profilaxia dentară, care implică detartraj, fluorizare și o verificare de rutină a sănătății orale, te ajută să previi apariția cariilor și a altor afecțiuni. Iată care sunt recomandările specialiștilor:

  • Persoanele sănătoase își pot efectua un astfel de tratament o dată la șase luni
  • Persoanele care sunt purtătoare de implanturi trebuie să își facă o igienizare profesională o dată la patru luni
  • Iar persoanele care fumează, o dată la trei luni.

Acest tratament poate fi efectuat doar în cabinetele stomatologice și durează aproximativ o oră.

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

În concluzie, reține că este foarte important să respecți cele două etape de igienizare dentară: cea zilnică și cea profesională. Astfel, te vei putea bucura de un zâmbet perfect și de o respirație frumos mirositoare!

Sursă foto: Shutterstock.com

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884