Skip to main content
Chirurgie, Implanturi Dentare, Fast Fixed

Lifting de sinus extern

By 12 octombrie 2021noiembrie 24th, 2022No Comments

Sinus Lift : Este o tehnica folosita pentru incrementarea cantitatii de os disponibila in zona posterioara a maxilarului cand pneumatizarea antrului Highmore ( sinusul maxilar) si reabsorbirea procesului alveolar edentat au facut cantitatea osului insuficienta in scop implantar. Leonard I Linkow , la inceputul anilor ’60 a pus bazele acestei procedure, iar Tatum in 1975 propune ridicarea membranei si umplerea spatiului cu os autolog luat din coaste sau creasta iliaca.  Odata cu aparitia bio materialelor compatibile in anii ’80, aceasta tehnica chirurgicala  a luat avant fiind o practica comuna in reabilitarea orala chirurgicala la nivel mondial .

Sinusul maxilar este o cavitate in osul maxilar, umpluta cu aer care comunica cu fosele nazale. Se afla in legatura cu radacinile dintilor posteriori, iar  in  lipsa acestora osul alveolar se retrage si sub presiunea aerului membrana sinusului coboara , facand dificila plasarea implanturilor dentare in zona respectiva.

Examenul clinic de specialitate presupune vizita clinica in cadrul careia sunt analizate radiografia OTP si tomografia computerizata care ne redau dimensiunile in latime si inaltime a osului dar si prezenta sau absenta patologiilor la nivelul sinusului maxilar.

Cabinet stomatologic » Blog » Lifting de sinus extern

Leave a Reply