Skip to main content
Cabinet stomatologic » Servicii » Odontoterapia

Tratarea cariilor – Odonterapia

Smalțul dentar formează învelișul protector al dinților. Chiar dacă este cea mai dură structură din organism, datorită gradului său ridicat de mineralizare, acesta poate fi perturbat cu ușurință prin acțiunea simultană a mai multor factori, printre care: calitatea țesuturilor dentare, bacterii colonizate la nivelul suprafețelor dentare, alimente cu potențial fermentabil.

Beneficii tratare carii

  • Restabilește fizionomia naturală prin refacerea morfologiei dinților.
  • Oprește din evoluție leziunile carioase.
  • Protejează nervul dentar de activitatea microorganismelor existente la nivelul leziunii carioase, care pot duce la inflamarea acestuia.
  • Protejează țesutul pulpar de agresiunile fizice, chimice și termice din cavitatea bucală.
  • Prin modelarea fețelor ocluzale în acord cu dinții vecini ajută la triturarea (mărunțirea) alimentelor, ulterior la o digestie normală a acestora.
  • Materialele compozite cu grade diferite de opacitate oferă dinților transluciditatea naturală a dinților stabilind un aspect perfect al acestora.
  • Materialele compozite de ultimă generație garantează acordul culorii, datorită faptului că sunt capabile să preia culoarea dintelui.

Programează-te la o consultație,  la unul din  numerele de telefon afișate:

0772 165 028 – CISOMedical Burebista, Sector 3

0772 165 028 – CISOMedical Lujerului, Sector 6

Sau completează formularul de contact

Etape odonterapie

1
Odată instalată leziunea carioasă, integritatea structurii dentare poate fi restabilită prin terapia cariilor. Aceasta are ca scop îndepărtarea țesutului dentar afectat de carie, prin mijloace mecanice, medicul dentist va curăța dintele cu ajutorul frezelor, dar și prin intermediul mijloacelor chimice, cu ajutorul substanțelor de contrast se pune în evidență țesutul afectat care nu se poate vedea cu ochiul liber. Aceste substanțe sunt folosite cu precădere pentru a elimina orice urmă de microorganisme de la nivel dentar înainte de a sigila dintele cu materiale de reconstrucție.
2
Este important ca toate aceste manopere să fie făcute sub izolare pentru a limita transferul bacteriilor existente în cavitatea orală la nivelul plăgii dentare.
3
După ce dintele a fost curățat în totalitate, în funcție de gradul de distrucție medicul dentist va decide dacă este necesar pansamentul camerei palpare, acesta are ca scop transferul redus al stimulilor din cavitatea bucală spre nervul dentar, pentru a-l proteja de agresiunile chimice sau termice. Ulterior se va face reconstrucția dentară cu ajutorul materialelor compozite fotopolimerizabile, astfel încât la sfârșitul ședinței dintele va arăta în acord de culoare, formă si mărime cu celelalte unități dentare.

Întrebări și răspunsuri

Mă va durea?

Întrebarea cu care se confruntă cei mai mulți pacienți când vine vorba despre carii. Posibilitatea existenței sensibilității dureroase este în raport direct cu profunzimea leziunii carioase.

Astfel încât, cu cât amânăm mai mult vizita la medicul dentist, cu atât este probabilitatea mai mare sa existe evenimente de sensibilitate, dar mai grav, mijloacele de reabilitare sunt mai costisitoare din punct de vedere al timpului petrecut în cabinet dar și al costurilor.

În cazul unei leziuni profunde, medicul se va asigura ca nu simțiți durere prin utilizarea anestezicelor locale.

Cât durează?

Durata ședinței pentru terapia cariilor este raportată atât la profunzimea leziunilor dar și la necesitățile reconstrucției morfologice a dintelui.

Un dinte cu impact vizibil vital, va necesita o perioadă mai lungă de modelare a formei pentru a fi similar celorlalți, restabilind astfel armonia.

Medici
Dr. Dumitrescu Dragoș
Dr. Licsăndroiu Bogdan
Formular de contact


    Close Menu
    Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884