Sinus lift si implant dentar

Sinusul lift este o tehnica folosita pentru incrementarea cantitatii de os disponibila in zona posterioara a maxilarului, cand pneumatizarea antrului Highmore ( sinusul maxilar) si reabsorbirea procesului alveolar edentat au facut cantitatea osului insuficienta in scop implantar.

Leonard I Linkow , la inceputul anilor ’60 a pus bazele acestei proceduri, iar Tatum in 1975 propune ridicarea membranei si umplerea spatiului cu os autolog luat din coaste sau creasta iliaca.  Odata cu aparitia biomaterialelor compatibile in anii ’80, aceasta tehnica chirurgicala  a luat avant, fiind o practica comuna in reabilitarea orala chirurgicala la nivel mondial .

Sinusul maxilar este o cavitate in osul maxilar, umpluta cu aer, care comunica cu fosele nazale. Se afla in legatura cu radacinile dintilor posteriori, iar  in  lipsa acestora osul alveolar se retrage si sub presiunea aerului membrana sinusului coboara , facand dificila plasarea implanturilor dentare in zona respectiva.

Examenul clinic de specialitate presupune vizita clinica in cadrul careia sunt analizate radiografia OTP si tomografia computerizata care ne redau dimensiunile in latime si inaltime a osului dar si prezenta sau absenta patologiilor la nivelul sinusului maxilar.

Interventia presupune o mica incizie a mucoasei gingivale si decolarea zonei dorite. Clapeta mucoperiosteala este ridicata pentru a expune peretele antero-lateral a osului maxilar.

Corticala osoasa este penetrata pana cand se observa stratul osos al membranei Schneider ( membrana sinusului ), care va fi ridicata cu instrumente speciale.

Odata creat , spatiul se umple cu grefa osoasa si /sau biomateriale de aditie .

Daca stabilitatea primara a implantului este garantata de o inaltime minima de os , inserarea acestuia se face in cadrul aceleasi interventii in orificii create anterior umplerii spatiului cu biomateriale compatibile.

Se sutureaza si se asteapta perioada de vindecare de minimum 6 luni.  Reusita acestei interventii poate fi verificata prin examen radiologic.

Interventia de sinus lift se realizeaza sub anestezie, eliminand durerea si disconfortul simtite de pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bld. Burebista ,Nr. 1 Bl.D 15 ,Sc. 3 ,Ap 71 ,P

Apelează-ne
Apelează-ne

0721.208.884

Trimite-ne un e-mail la
Trimite-ne un e-mail la

contact@cisodental.ro

Programează-te
Programează-te

Simplu si rapid