Solutii moderne impotriva caderii dintilor

Pierderea unui organ sau, mai bine-zis, a functiei sale, este substituite cu un artificiu denumit proteza, în toate domeniile medicinei. Exista proteze mari si mici: pentru mâini, picioare, valvulele cardiace, dar si pentru auz si vaz. Ochelarii sunt, de fapt, niste proteze.

În câmpul stomatologiei exista doua categorii de proteze: cea fixa, pe care pacientul nu o poate scoate si care în mod normal este cimentata, si proteza mobila. Pâna acum câtiva ani pierderea dintilor era înlocuita cu proteze numite punte de legatura, care erau legate de dintii vecini. Atunci când nu mai exista nici dinti laterali de care sa se prinda proteza, singura solutie ramâne cea mobila. Aceasta se ancoreaza si se sprijina de elementele ramase.

Protezele mobile distribuie catre dintii ramasi fortele care, în mod normal, se pun în functiune în timpul masticatiei si deglutitiei. Acesti dinti devin solicitati în exces, determinând o absorbtie a osului din jur. Protezele partiale sau puntile, fiind fixe, necesita o igiena corecta, în timp ce protezele mobile trebuie scoase mereu si curatate bine.
În ultimii ani, tehnicile si materialele folosite au permis obtinerea protezelor dentare perfect asemanatoare cu originalul si care nu ies în evidenta deloc. Având ca obiectiv îmbunatatirea starii de confort a pacientului, specialistii încearca mereu sa propuna o proteza fixa, pentru a evita disconfortul uneia mobile: sa nu se miste, sa nu se vada. Din acest motiv, poate exista tendinta de a amâna în timp reabilitarea cu proteza, pentru a amâna un rezultat nesatisfacator din punct de vedere estetic.

Astazi, optiunile terapeutice si tehnologice ne permit sa obtinem rezultate perfect identice cu dintii naturali, dar si care suplinesc 100% atât lipsurile dentare, cât si tesuturile moi si osoase. Intâlnim des pacienti care au pierdut mai multi dinti. Evolutia societatii si a starii generale de sanatate vor aduce în clinicile de stomatologie din ce în ce mai multi pacienti chiar de la primul dinte pierdut. Acestia vor o reconstructie atât de dragul esteticii, dar si pentru a recupera masticatia completa si corecta. E de retinut faptul ca pierderea unui dinte sau a unei masele va aduce cu sine importante schimbari si ale celorlalti dinti.

Exista si un procent de 3-4% din populatie care prezinta din nastere lipsa cel putin a unui dinte (agenezie dentara). În aceste cazuri medicul stomatolog trebuie sa intervina la vârsta frageda, pentru a evita eventuale modificari de pozitie a celorlalti dinti. La sfârsitul dezvoltarii oaselor, adica în jurul vârstei de 18-19 ani, cu ajutorul implantologiei se va compensa în mod definitiv absenta elementului sau elementelor dentare ne-nascute. Este clar ca, tinând cont de vârsta frageda, trebuie sa ne gândim la scop, la durata reabilitarii si la estetics, corelate cu sperantele pe care si le pun tinerii pacienti (mai ales de sex feminin) în aceste tratamente.

Este posibil ca aceste lucr?ri s? fie efectuate cu materiale naturale, ca zirconiul, pentru pun?i chiar ?i de doar trei elemente, f?r? ca acestea s? poat? fi vreodat? deosebite de din?ii naturali.

Exista si reabilitarea în ceramica integrala care confera un aspect cu totul natural, identic cu dintii din jur.

În cazul în care se intervine cu implanturi, metodele chirurgicale folosite de catre stomatolog în pozitionarea corecta a acestuia cu tehnici de reconstructie osoasa si gingivala, împreuna cu acuratetea lucrarii executate de specialistii în tehnica de laborator, reusesc cu brio sa ascunda absenta dintilor naturali si prezenta protezelor.

Pentru întrebari si detalii suplimentare, va astept mail-urile la adresa: office@cisodental.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bld. Burebista ,Nr. 1 Bl.D 15 ,Sc. 3 ,Ap 71 ,P

Apelează-ne
Apelează-ne

0721.208.884

Trimite-ne un e-mail la
Trimite-ne un e-mail la

contact@cisodental.ro

Programează-te
Programează-te

Simplu si rapid