Fraud Blocker Pedodonție - CisoMedical Skip to main content
Prima pagină » Servicii » Pedodonție

Pedodonție

Pedodontia este specialitatea stomatologiei dedicată exclusiv menținerii sănătății orale a copiilor și adolescenților.

Această specialitate include atât tratamentul, cât și prevenția patologiilor orale, monitorizând dezvoltarea dinților temporari așa-numiții „dinți de lapte” fiind esențială nu numai pentru asigurarea unor funcții fonetice și masticatorii corecte, ci și, mai ales, pentru a diagnostica și preveni prematur eventualele probleme, asigurând o dantură sănătoasă a dinților permanenți.

Servicii de stomatologie pentru copii

  • Extracțiile sunt cele mai comune manopere la pacienții copii și adolescenți. . Pentru a face procedura cât mai confortabilă posibilă pentru copilul dumneavoastră, vă putem recomanda inhalosedarea și a unui anestezic local.
  • Igienizarea dinților la copii. Curățarea profesională a dinților este la fel de importantă pentru copii ca și pentru adulți. Dentistul pedodont va efectua o curățare temeinică a suprafețelor dinților folosind materiale special destinate copiilor pentru a asigura ca dinții și gingiile rămân sănătoase.
  • Sigilările formează un strat protector care aplicat pe suprafața dentară atât a dinților temporari ( de lapte ), cât și a dinților permanenți. Sigilările protejează dintele de bacterii și alimente, astfel reduce dramatic riscul de carie și complicațiile ei menținând astfel sănătatea copilului tău. Medicul și / sau personalul vă vor informa cu privire la beneficiile sigilărilor, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.
  • Fluorul este eficient în prevenirea atât a cariilor dentare cât și în prevenirea formării și întreținerii plăcii pe suprafața dintelui. Fluorizarea în cabinetul stomatologic durează doar câteva minute și ne ajută în prevenirea atâtor probleme dentare. După tratament, pacienților li se poate cere să nu clătească, să nu mănânce sau să bea timp de cel puțin 30 de minute pentru a permite dinților să absoarbă fluorura. În funcție de starea de sănătate orală sau de recomandările medicului , tratamentul de fluorizare se poate repeta la trei, șase sau 12 luni.
  • O carie care implică nervul sau pulpa unui dinte poate provoca dureri chinuitoare pentru copilul dumneavoastră. Deși durerea poate fi gestionată folosind analgezice, cum ar fi ibuprofenul, va continua să se repete până când se aplica un tratament pentru a rezolva problema de bază. Terapia canalului în cazul dinților de lapte este conceput pentru a menține integritatea dintelui afectat și pentru a preveni pierderea prematură. Pierderea timpurie a dinților poate produce viitoare probleme în plasarea și erupția dinților permanenți. Pentru a evita dificultățile cu dinții permanenți erupți strâmbi sau afectați, este necesar un tratament adecvat, care să permită atât resorbția fiziologică a rădăcinilor dinților de lapte dar si menținerea lor pe arcadă pâna la perioada de erupție a celor definitivi. Cariile dentare și leziunile traumatice sunt principalele motive pentru apariția inflamației pulpei la copii.

Programează-te la o consultație,  la unul din  numerele de telefon afișate:

0772 165 028 – CISOMedical Burebista, Sector 3

0772 165 028 – CISOMedical Lujerului, Sector 6

Sau completează formularul de contact

  • Obturatiile dentare sunt obligatorii la copii si pe dinții de lapte. Tratarea cariei pe un dinte de lapte previne problemele care pot să apară la dintele definitiv. Deoarece siguranța pacienților noștri este preocuparea noastră numărul 1, folosim materiale compozite fără BPA. Aceste materiale albe, conferă un aspect natural al dinților și sunt sigure pentru copii și durabile în timp.
  • Dacă un dinte de lapte se pierde prematur, medicul dentist poate recomanda un menținător de spațiu, acesta este menit să mențină spațiul pentru dintele permanent. Menținătorul de spațiu ajută la prevenirea deplasării dinților și înghesuirea dinților permanenți.

Medici pedodontie CISO Medical:

Dr. Mihai Ana Maria
Medic pedodont

Formular de contact


    Close Menu
    Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884