Fraud Blocker Chirurgie Dentara Alveolara / Orala » Bucuresti - CISO Medical Skip to main content
Prima pagină » Servicii » Chirurgie Dentară

Chirurgie dentara

De obicei, neliniștea dinaintea unei astfel de intervenții este nejustificată, chiar și în cazul unei probleme complexe!

Aici, la CISO, noi ne-am confruntat de nenumărate ori cu emoțiile pacienților, mai ales atunci când vine vorba de intervenția chirurgicală dentară.

Citește mai jos câteva dintre cele mai obișnuite intervenții chirugicale și hai să te familiarizăm puțin cu ce anume presupune chirurgia dentară, ca să nu mai sune atât de neplăcut!

  • Atunci când îți scoți un dinte, ai parte de cea mai comună intervenție chirurgicală. Totuși, banală așa cum este, extracția unui dinte reprezintă o soluție radicală.
  • De regulă, sunt extrași dinții care nu mai pot fi tratați, din cauza cariei sau a bolii parodontale care a evoluat suficient cât să îl distrugă. Dacă dintele poate fi salvat, e preferabil să fie păstrat și tratat în conformitate cu problema.
  • Intervențiile vor avea loc sub anestezie, iar vindecarea este rapidă, fiind necesar ca pacientul să respecte indicațiile post-intervenție. În timpul intervenției, dintele va fi mobilizat din os și scos cu un clește, după care osul este inspectat, infecția curățată și, eventual, stomatologul va face o sutură (adică va coase zona).
  • Aici avem de a face cu popularul abces, care apare de regulă datorită complicatiilor cariilor netratate ce pătrunde și inflamează nervul dintelui, până la vârful rădăcinii.
  • Infecția acumulată la nivelul osului va determina rezorbtia acestuia datorată formării chistului, ulterior transformându-se în abces. Întâi se va elimina urgența, prin diminuarea durerii și infecției.
  • Infecția se poate eliminata prin drenaj sau prin extractia dintelui în cauza la care se adaugă tratamentul pe cale general reprezentat de antibiotic și analgezice.
  • Rezecție apicală este o altă solutie cu ajutorul căreia putem păstra dintele pe arcadă. Odată cu eliminarea chistului intraosos se va recurge si la rezecarea unei portiuni apicale dentare, pentru a elimina in totalitate flora microbiana.
  • Regenerarea osoasă cuprinde două tratamente, adiție și augumentare osoasă, scopul comun al acestora este acela de a mări masa osoasă deficitară prin adăugarea unor materiale înlocuitoare.
  • Cauzele care duc la pierderea osoasă sunt din cele mai diverse, de la diferitele afecțiuni ce distrug țesuturile moi și cel osos, resorbția poate survine ca urmare a unor extracții, până la pierderea dinților, tumori și chisturi în zona maxilarelor sau chiar purtarea protezelor mobile.
  • Avantajele adiției osoase  fac posibilă reconstrucția osoasă, procedeu ce face ca implaturile să poată fi inserate; crește longevitatea implanturilor dar și a dinților, îmbunătățește estetica facială.
  • Implantul dentar este  procedura chirugicală ce presupune înlocuirea dintelui

Chirurgie dento alveolara – Beneficii

  • tratează oprind din evoluție toate infecțiile atât de la nivel dentar cât si de la nivelul oaselor maxilare
  • oferă soluții complexe de redresare dentară, atât pentru cazurile izolate în care ne confruntăm cu pierderea unui grup restrâns de dinți dar si în cazuri de reabilitare orală totală
  • ajută la înlocuirea unui dinte atât în cazuri imediate, post-extracțional cât și în cazuri în care pierderea dintelui a survenit cu o perioadă lungă de timp înainte
  • implantul dentar ajută la menținerea înălțimii structurii osoase, pierderea osoasă în lipsa dintelui ajungând până la 60% în 2 ani de la extracție
  • lipsa protezării spațiilor rămase în urma extracțiilor duce la bascularea/ înclinarea dinților vecini, modificări care afectează negativ atât dinții vecini, care datorită înghesuirilor prezintă un potențial cariogen crescut, dar si întregul sistem dentar, apar contacte premature ce duc la dureri articulare, ulterior fiind necesare perioade mult mai lungi de tratament
  • oferă soluții rapide pacienților purtători de proteze mobile, prin tehnicile avansate redau zâmbetul prin dantură fixă începând cu a doua zi
  • intervine prompt pentru toate problemele de la nivelul oaselor maxilare: chisturi, granuloame, pungi parodontale, oprind din evoluție aceste afecțiuni și oferind soluții pentru recuperarea totală a osului pierdut
  • ajută la redresarea ortodontică a dinților incluși, neerupți prin descoperirea lor în os
  • molarii de minte incluși sau parțial incluși pot aduce nenumărate injurii sănătații orale, cea mai vizibilă fiind tendința de înghesuire a dinților din zona frontală, extractia lor se poate face cu minim de durere sub anestezie locală
  • dinții la care s-a menținut o infecție apicală pentru o perioadă lungă de timp pot prezenta bacterii la nivel apical ce nu pot fi rezolvate doar pe cale endodontică, se poate interveni chirurgical recurgându-se la rezecție apicală, dintele recăpătându-și funcțiile normale de a doua zi
  • o rezorbție avansată la nivelul oaselor maxilare poate pune probleme inserării implanturilor, tehnicile de adiție osoasă rezolvă aceste situații cu maxim de confort
  • dinții supranumerari rămași în os pot provoca distrucții osoase majore indicația fiind de extracție

Programează-te la o consultație,  la unul din  numerele de telefon afișate:

0772 165 028 – CISOMedical Burebista, Sector 3

0772 165 028 – CISOMedical Lujerului, Sector 6

Sau completează formularul de contact

Chirurgie dentara – Intrebari si raspunsuri

Ce reprezintă extracția dentară?

Atunci când îți scoți un dinte, ai parte de cea mai comună intervenție chirurgicală. Totuși, banală așa cum este, extracția unui dinte reprezintă o soluție radicală.

De regulă, sunt extrași dinții care nu mai pot fi tratați, din cauza cariei sau a bolii parodontale care a evoluat suficient cât să îl distrugă. Dacă dintele poate fi salvat, e preferabil să fie păstrat și tratat în conformitate cu problema.

Intervențiile vor avea loc sub anestezie, iar vindecarea este rapidă, fiind necesar ca pacientul să respecte indicațiile post-intervenție. În timpul intervenției, dintele va fi mobilizat din os și scos cu un clește, după care osul este inspectat, infecția curățată și, eventual, stomatologul va face o sutură (adică va coase zona).

Ce se întâmplă până la extracția dentară?

  • Aici avem de a face cu popularul abces, care apare de regulă datorită complicatiilor cariilor netratate ce pătrunde și inflamează nervul dintelui, până la vârful rădăcinii.
  • Infecția acumulată la nivelul osului va determina rezorbția acestuia datorată formării chistului, ulterior transformându-se în abces. Întâi se va elimina urgența, prin diminuarea durerii și infecției.
  • Infecția se poate eliminata prin drenaj sau prin extracția dintelui în cauza la care se adaugă tratamentul pe cale general reprezentat de antibiotic și analgezice.
  • Rezecție apicală este o altă soluție cu ajutorul căreia putem păstra dintele pe arcadă. Odată cu eliminarea chistului intraosos se va recurge și la rezecarea unei porțiuni apicale dentare, pentru a elimina în totalitate flora microbiană.

Ce este regenerarea osoasă?

Regenerarea osoasă cuprinde două tratamente, adiție și augumentare osoasă, scopul comun al acestora este acela de a mări masa osoasă deficitară prin adăugarea unor materiale înlocuitoare.

Cauzele care duc la pierderea osoasă sunt din cele mai diverse, de la diferitele afecțiuni ce distrug țesuturile moi și cel osos, resorbția poate survine ca urmare a unor extracții, până la pierderea dinților, tumori și chisturi în zona maxilarelor sau chiar purtarea protezelor mobile.

Avantajele adiției osoase  fac posibilă reconstrucția osoasă, procedeu ce face ca implaturile să poată fi inserate; crește longevitatea implanturilor dar și a dinților, îmbunătățește estetica facială.

Implantul dentar este  procedura chirugicală ce presupune înlocuirea dintelui

Medici
Dr. Licsăndroiu Bogdan
Dr. Roșca Sergiu
Formular de contact


    Close Menu
    Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884