Chirurgie dentara

De obicei, neliniștea dinaintea unei astfel de intervenții este nejustificată, chiar și în cazul unei probleme complexe!

Aici, la CISO, noi ne-am confruntat de nenumărate ori cu emoțiile pacienților, mai ales atunci când vine vorba de intervenția chirurgicală dentară.

Citește mai jos câteva dintre cele mai obișnuite intervenții chirugicale și hai să te familiarizăm puțin cu ce anume presupune chirurgia dentară, ca să nu mai sune atât de neplăcut!

De ce să apelezi la servicii de chirurgie dento alveolara?

Protejează de râspândirea infecței

Îți poți proteja dinții adiacenți.
În cazul în care ai de a face cu o infecție dentară, întregul zâmbet este în pericol.

Vei scăpa de disconfort

Atitudine proactivă.
Îți vei aduce un plus de confort.

Înlocuiește dintele

Ai rămas fară opțiuni?
În cazul în care dintele este grav infectat, deteriorat, sau în cazul în care un tratament de canal nu a reușit, nu ai decât opțiunea extracției.


Extracția dentară.

Chirurgia orala pe înțelesul tuturor

Atunci când îți scoți un dinte, ai parte de cea mai comună intervenție chirurgicală. Totuși, banală așa cum este, extracția unui dinte reprezintă o soluție radicală.

De regulă, sunt extrași dinții care nu mai pot fi tratați, din cauza cariei sau a bolii parodontale care a evoluat suficient cât să îl distrugă. Dacă dintele poate fi salvat, e preferabil să fie păstrat.

Dacă nu, intervenția va avea loc sub anestezie, iar vindecarea este rapidă, fiind necesare câteva precauții. În timpul intervenției, dintele va fi mobilizat din os și scos cu un clește, după care osul este inspectat, infecția curățată și, eventual, stomatologul va face o sutură (adică va coase zona).

Ce se întâmplă până la extracția dentară?
  • Aici avem de a face cu popularul abces, care apare de regulă din cauza unei carii netratate ce pătrunde și infectează nervul dintelui, până la vârful rădăcinii.
  • Infecția se adună în os, mai întâi sub forma unui chist, apoi sub forma a ceea ce numim abces. Intervenția constă mai întâi în eliminarea urgenței: durerea și infecția.
  • Infecția este eliminată prin drenaj, iar apoi prin antibiotice. Odată ce nu mai “arde”, stomatologul acționează în profunzime, în funcție de gravitate. Ori îți va închide infecția din os cu o soluție, ori extrage dintele, ori îți efectuează o rezecție apicală.
  • Când auzi “rezecție apicala”, să știi că ai făcut o infecție urâtă la rădăcina dintelui, care are deja acces direct prin os. Cel mai simplu ar fi să îți extragem dintele bolnav, însă dacă noi vedem că putem să îți înlăturăm infecția și să îți păstrăm dintele, îți facem o rezecție apicală. 

Regenerarea osoasă.
Chirurgia dentară pe înțelesul tuturor
Regenerarea osoasă cuprinde două tratamente, adiție și augumentare osoasă, scopul comun al acestora este acela de a mări masa osoasă deficitară prin adăugarea unor materiale înlocuitoare.

Cauzele sunt din cele mai diverse, de la diferitele afecțiuni ce distrug țesuturile moi și cel osos, resorbția care survine ca urmare a unor extracții, până la pierderea dinților, tumori și chisturi în zona maxilarului.

Avantajele adiției osoase fac posibilă reconstrucția osoasă, procedeu ce face ca implaturile să poată fi inserate; crește longevitatea implanturilor dar și a dinților, îmbunătățește estetica facială dar și echilibrul chipului.

De ce CISO Medical ?
Peste 10.000 de implanturi
Condiții de maximă igienă și sterilizare.
Peste 1000 de augumentări osoase și liftinguri de sinus
De 10 ani în România
Servicii stomatologice integrate
Posibilitate de plată în rate

Implantul dentar este o altă procedura chirugicală, ce presupune înlocuirea dintelui, de obicei în două etape, cu o rădăcina artificială sub formă unui șurub din titan și cu o coroana fixată de un “căpăcel” al șurubului.Operația propriu-zisă are 3 pași. După anestezie (bineineles), stomatologul îți taie și îți depărtează gingia de lângă os. Cumva, deja ți s-a făcut pielea găinii? Relaxează-te: nu vei simți nimic.

După aceea, îți face un canal în interiorul osului, în care va insera pivotul de titaniu – adică rădăcina artificială. La sfârșit te coase, iar firele ți le va da jos peste 5-7 zile. După anestezie, vei resimți episoade dureroase, e adevărat, însă această durere este una suportabilă.

Servicii dentare pe care te poți baza!

Servicii chirugicale de care ne ocupăm

Extracții chirurgicale
Rezecții apicale
Lifting de sinus intern/extern
Frenectomie și decapusonare
Regenerare osoasă
Noua tehnică split crest
Nu de puține ori, retracțiile osoase apar ca efect al infecțiilor netratate, parodontozei, extracțiilor neefectuate corect sau ca proces natural de reabsorbție.

În timp, pierzându-și rolul de a susține dintele suportând forțele masticatorii ce îl mențin sănătos, devine imposibilă inserarea imediată a unui implant dentar.

Din fericire, medicina modernă ne pune la dispoziție tehnici, biomateriale, instrumente speciale și studii de peste 20 de ani, cu care acoperim cu succes nevoia acestor intervenții complementare implantului dentar.

Oameni de încredere, merită tot respectul… Mulțumesc foarte mult tot personalului și în mod special domnului doctor Licsăndroiu!

Nicoleta L.

Condiții excelente, medici calificați și prețuri accesibile. Experiența mea a fost una pozitivă și recomand această clinică.

Alex V.

Programează-te

Sunt de acord să îmi fie stocate și prelucrate datele conform politicii de confidențialitate.

Bld. Burebista ,Nr. 1 Bl.D 15 ,Sc. 3 ,Ap 71 ,P

Apelează-ne
Apelează-ne

0721.208.884

Trimite-ne un e-mail la
Trimite-ne un e-mail la

contact@cisodental.ro

Programează-te
Programează-te

Simplu si rapid

Sună