Cauți, destul de preocupat, informații despre chirurgia dentară, corect?
De obicei, neliniștea dinaintea unei astfel de intervenții este nejustificată, chiar și în cazul unei probleme complexe!
Aici, la CISO, noi ne-am confruntat de nenumărate ori cu emoțiile pacienților, mai ales atunci când vine vorba de intervenția chirurgicală dentară.
Citește mai jos câteva dintre cele mai obișnuite intervenții chirugicale și hai să te familiarizăm puțin cu ce anume presupune chirurgia dentară, ca să nu mai sune atât de neplăcut!
De ce să apelezi la servicii de chirurgie dentară?
Protejează de râspândirea infecței
Îți poți proteja dinții adiacenți.
În cazul în care ai de a face cu o infecție dentară, întregul zâmbet este în pericol.
Vei scăpa de disconfort
Atitudine proactivă.
Îți vei aduce un plus de confort.
Înlocuiește dintele
Ai rămas fară opțiuni?
În cazul în care dintele este grav infectat, deteriorat, sau în cazul în care un tratament de canal nu a reușit, nu ai decât opțiunea extracției.

Extracția dentară.
Chirurgia dentară pe înțelesul tuturor
De regulă, sunt extrași dinții care nu mai pot fi tratați, din cauza cariei sau a bolii parodontale care a evoluat suficient cât să îl distrugă. Dacă dintele poate fi salvat, e preferabil să fie păstrat.
Dacă nu, intervenția va avea loc sub anestezie, iar vindecarea este rapidă, fiind necesare câteva precauții. În timpul intervenției, dintele va fi mobilizat din os și scos cu un clește, după care osul este inspectat, infecția curățată și, eventual, stomatologul va face o sutură (adică va coase zona).
Ce se întâmplă până la extracția dentară?
- Aici avem de a face cu popularul abces, care apare de regulă din cauza unei carii netratate ce pătrunde și infectează nervul dintelui, până la vârful rădăcinii.
- Infecția se adună în os, mai întâi sub forma unui chist, apoi sub forma a ceea ce numim abces. Intervenția constă mai întâi în eliminarea urgenței: durerea și infecția.
- Infecția este eliminată prin drenaj, iar apoi prin antibiotice. Odată ce nu mai “arde”, stomatologul acționează în profunzime, în funcție de gravitate. Ori îți va închide infecția din os cu o soluție, ori extrage dintele, ori îți efectuează o rezecție apicală.
- Când auzi “rezecție apicala”, să știi că ai făcut o infecție urâtă la rădăcina dintelui, care are deja acces direct prin os. Cel mai simplu ar fi să îți extragem dintele bolnav, însă dacă noi vedem că putem să îți înlăturăm infecția și să îți păstrăm dintele, îți facem o rezecție apicală.

Regenerarea osoasă.
Chirurgia dentară pe înțelesul tuturor
Cauzele sunt din cele mai diverse, de la diferitele afecțiuni ce distrug țesuturile moi și cel osos, resorbția care survine ca urmare a unor extracții, până la pierderea dinților, tumori și chisturi în zona maxilarului.
Avantajele adiției osoase fac posibilă reconstrucția osoasă, procedeu ce face ca implaturile să poată fi inserate; crește longevitatea implanturilor dar și a dinților, îmbunătățește estetica facială dar și echilibrul chipului.
De ce CISO Medical ?
Peste 10.000 de implanturi
Condiții de maximă igienă și sterilizare.
Peste 1000 de augumentări osoase și liftinguri de sinus
De 10 ani în România
Servicii stomatologice integrate
Posibilitate de plată în rate
Servicii chirugicale de care ne ocupăm
Extracții chirurgicale
Rezecții apicale
Lifting de sinus intern/extern
Frenectomie și decapusonare
Regenerare osoasă
Noua tehnică split crest
În timp, pierzându-și rolul de a susține dintele suportând forțele masticatorii ce îl mențin sănătos, devine imposibilă inserarea imediată a unui implant dentar.
Din fericire, medicina modernă ne pune la dispoziție tehnici, biomateriale, instrumente speciale și studii de peste 20 de ani, cu care acoperim cu succes nevoia acestor intervenții complementare implantului dentar.