Skip to main content
Cabinet stomatologic » Servicii » Protetică dentară

Proteza dentara

Coroanele dentare refac dinții fracturați, protejează nervul și îmbracă dinții îngălbeniți sau pătați. Echipa CISO Medical te sfătuiește să apelezi cu încredere la coroanele dentare din ceramică (porțelan), ceramică presată sau zirconiu!

Sunt practic un nou exterior pentru dinte, scopul lor fiind de a reda forma, dimensiunea și funcționalitatea.

Protetica dentara – Beneficii

  • reface funcționalitatea dentară, prin restabilirea mușcăturii normale, ajută la realizarea unei masticații corecte și normale
  • contribuie la relaxarea articulației ATM, reducând durerile de cap
  • reface estetica dentară, rezolvând orice problemă ce ține de estetica dentară: forma dinților, culoare, mărime
  • restabilirea foneticii corecte
  • pentru coroanele de zirconiu, timp redus de execuție

Programează-te la o consultație,  la unul din  numerele de telefon afișate:

0721 208 884 0786 095 170 – CISOMedical Burebista, Sector 3

0772 165 028 – CISOMedical Lujerului, Sector 6

Sau completează formularul de contact

Etapele proteticii dentare

Indiferent de lucrarea sau materialul pentru care optăm, fie coroane metalo-ceramice, de zirconiu sau ceramică presată, fie coroane, punți dentare sau fațete, etapele proteticii dentare au la bază aceleași principii.

1
Se începe cu șlefuirea fețelor dentare care vor fi acoperite de lucrarea protetică.
2
Ulterior medicul dentist va insera fire de retracție gingivală impregnate cu substanțe ce țin în control sângerarea gingivală.
3
Ultima etapă este reprezentată de amprentare, cu materiale specifice fiecărui caz, urmând ca în funcție de lucrarea dorită să se facă probele pentru scheletul metalic și ceramică.

Protetice dentara – Intrebari si raspunsuri

Cum pot ști dacă voi fi mulțumit de rezultatul final?

În cazul lucrărilor în care estetica dictează, medicul protetician vă poate ajuta pentru previzualizarea rezultatului atât prin intermediul programelor digitale dar și mai mult de atât vă poate arăta rezultatul final prin intermediul procedurii wax-up mock-up.

Este o procedură simplă care constă în amprentarea dinților fără a interveni asupra lor. Ulterior tehnicianul dentar va prefigura din ceara coroanele sau fațetele dentare care vor fi utilizate de către medicul dentist în următoarea ședință. Cu ajutorul materialelor provizorii lucrările prefigurate de tehnician vor fi transferate în cavitatea bucală.

Dumneavoastră puteți previzualiza rezultatul final în doar o ședință.

Când știu că am nevoie de coroană dentară?

Coroana dentară este necesară în situațiile în care dinții prezintă procese de degradare masive, datorate cariilor dentare, traumei ocluzale –  “scrâșnitului din dinți” sau fracturilor dentare în cazul unor accidente.

Coroana dentară se poate folosi și în cazul dinților complet distruși, medicul stomatolog folosind în aceste cazuri pivotul dentar, cu rol în consolidarea legăturii rădăcina— coroana, dar și rol în susținere și stabilitate.

Medici
Dr.Licsăndroiu Bogdan
Formular de contact