Fraud Blocker Contraindicatii pentru implanturi dentare si modalitati de a avea grija de ele - CisoMedical Skip to main content
Prima pagină » Blog » Contraindicatii pentru implanturi dentare si modalitati de a avea grija de ele

Atunci cand o persoana pierde un dinte din diferite cauze (rani, boli, carii mult prea profunde care nu mai pot fi reparate), acest lucru poate afecta vorbirea si mestecatul, lucruri care duc la crearea unui disconfort considerabil. Inlocuirea unui astfel de dinte pierdut cu un implant dentar imbunatateste garantat calitatea vietii. De asemenea, mentine si sanatatea dentara a pacientului.

Implanturile dentare sunt niste dispozitive, de fapt. Ele se implanteaza in mod chirurgical in interiorul maxilarului pentru a putea sustine noua dantura ce urmeaza a fi pusa. Practic, implanturile dentare sunt un suport pentru lucrari dentare, dar pot fi suport si pentru coroane sau proteze. In cadrul clinicii oferim proteze dentare fixe pentru o dantura completa si fixa 24 de ore. Corpul implantului este introdus in osul maxilarului, iar bontul acestuia este prins de corp printr-un surub care ajunge până la gingie pentru a putea menține viitoarea lucrare sau proteza. 

La fel ca in cazul multor interventii chirurgicale, implanturile dentare au contraindicatii. Daca sunt respectate, acestea nu ar trebui sa creeze probleme in viitor.

 

Cuprins articol

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Care sunt contraindicatiile pentru implantul dentar

Care sunt contraindicatiile pentru implantul dentar

Desi implanturile dentare au numeroase beneficii pentru sanatatea orala si a danturii, nu toate persoanele se incadreaza in categoria celor eligibili pentru un astfel de tratament. Exista cateva contraindicatii importante care nu permit realizarea interventiei chirurgicale prin care se plaseaza implantul in osul maxilarului.

Unele cauze pot fi probleme locale precum inflamatii (acestea pot fi tratate, iar daca nu mai exista alte afectiuni, implantul se poate realiza), cauze ce tin de anatomie – nervii mandibulari, sinusuri etc; dar pot exista, de asemenea, cauze mai serioase precum tumorile. Acestea distrug osul maxilarului si astfel implantul nu se poate realiza.

Una dintre cele mai comune contraindicatii este cea care tine de dimensiunea in volum a osului. In urma repetatelor extrageri ale dintilor, apare o reducere in volumul osului. Insa aceasta contraindicatie nu este permanenta. Exista solutii prin care se poate reface acest volum.

O alta contraindicatie cunoscuta este bruxismul, deoarece, scrasnitul dintilor influenteaza direct implantul. Repetarea acelorasi miscari ce au loc in momentul in care apare bruxismul conduce, in timp, la mutarea implantul de la locul lui. Mai ales daca bruxismul apare in perioada in care implantul trebuie sa se integreze in os. Pentru aceasta situatie, insa, o solutie de preventie ar putea sa fie purtarea unei gutiere pe timp de noapte.

Uneori, fumatul reprezinta o contraindicatie. Asta poate afecta procesul de implantare si nu permite oasului sa se vindece corespunzator.

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Cum sa ai grija de implanturile dentare respectand contraindicatiile implantului dentar

Cum sa ai grija de implanturile dentare respectand contraindicatiile implantului dentar

A avea grija de implanturile dentare este un lucru extrem de important. Mai ales pentru ca durata de vindecare a unui implant poate fi de cateva luni, timp in care viitorul dinte nu va fi pus peste implant. Practic, in loc de dinte va trebui sa te obisnuiesti cu acel surub. Si tocmai de aceea, fiind expus, ingrijirea orala corespunzatoare trebuie sa fie extrem de atenta si riguroasa.

  •         Trebuie sa te speli pe dinti in mod riguros cu o periuta cu perii moi. In jurul implantului trebuie sa cureti cu mare grija orice reziduu la fiecare spalare. NU folosi o pasta de dinti abraziva.
  •         Foloseste zilnic ata dentara. Ai grija ca aceasta sa fie potrivita pentru implant. Sa nu fie cerata.
  •         Foloseste dusul bucal.
  •         Trebuie sa mergi la controale in mod regulat pentru ca dentistul sa verifice evolutia implantului. Mai ales in cazul in care experimentezi durere in zona implantului.

Implanturile dentare reprezinta o procedura medicala destul de comuna. Au un mare succes, chiar daca pare provocator sa ai grija de ele. Cu o atentie deosebita si grija la igiena orala, poti sa previi bolile periimplantare. Acest lucru este crucial pentru procesul de vindecare si buna functionare a implantului dentar. Desi exista cateva contraindicatii pentru a avea parte de aceasta procedura, este important ca intotdeauna sa te sfatuiesti cu medicul tau dentist despre aceasta. El este singurul in masura sa-ti propuna solutii care sa fie cele mai bune pentru tine. Insa, in linii mari, modul in care ai grija de implant este cea mai importanta parte a succesului si functionalitatii acestuia.

Sursa foto: pexels.com, pixabay.com, unsplash.com

Servicii stomatologice CisoMedical

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884