Implantul dentar a revoluționat stomatologia. Milioane de persoane cu probleme dentare de nerezolvat înainte de această invenție, acum se pot bucura de o dantura sănătoasă și foarte frumoasă. Montarea unui implant dentar este o procedură chirurgicală, care se efectuează sub anestezie și care te va face să îți recuperezi zâmbetul pe care ți-l doreai.
În articolul următor vei afla care sunt etapele implantului dentar, cum se întreține un implant dentar, dar și câteva lucruri mai puțin
Cuprins articol
1. Etapele implantului dentar
Atunci când te hotărăști să apelezi la un medic stomatolog pentru un implant dentar, trebuie să știi câteva lucruri care te vor ajuta pe viitor, mai ales că este un proces ce poate dura câteva luni.
Un implant este amplasat chirurgical chiar în osul maxilarului, acesta urmând să aibă rolul unei rădăcini dentare. Un lucru extrem de bun la această incredibilă invenție a medicinei este faptul că titanul din implanturi va fuziona cu osul maxilarului, astfel că implanturile nu vor aluneca, nu vor face zgomot sau nu vor provoca daune osoase așa cum ar putea să o facă fixarea podurilor sau protezele fixe. În plus, nici materialele din care este realizat nu se pot descompune, așa cum o pot face dinții proprii.
În general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru tine dacă:
E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile
- ai unul sau mai mulți dinți lipsă
- ai un os adecvat pentru a asigura implanturile sau corpul tău este eligibil să primească o grefă osoasă
- nu ai probleme de sănătate care ar putea afecta vindecarea oaselor
- nu îți dorești să porți o proteză dentară
- ești dispus să ai răbdarea necesară întregului proces, care poate dura până la câteva luni
- nu fumezi
Iată care sunt pașii unui implant dentar:
- Consultația. Este extrem de importantă părerea unui medic specialist, care va decide, în urma consultației, care vor fi etapele următoare.
- Analizele de sânge. Medicul îți va recomanda să faci o serie de analize, până la urmă e o intervenție chirurgicală și este necesar ca stomatologul să știe totul despre corpul tău.
- Igienizarea cavității bucale. Dacă ai primit acceptul stomatologului și ești eligibil pentru un implant dentar, este imperios necesar ca gura ta să fie în perfectă stare de sănătate.
- Implantarea propriu-zisă. Medicul va amplasa implantul dentar în osul maxilarului. Această procedură se face sub anestezie, așadar nu vei simți durere. După aproximativ 7 zile de la această intervenție, se scot firele.
- Fixarea coroanei dentare. După ce osul se vindecă (poate dura și câteva luni) ești gata pentru amplasarea coroanei dentare, care va arăta exact ca propriul tău dinte!
2. Implantul dentar – lucruri mai puțin știute
Chirurgia implantului dentar este o procedură care înlocuiește rădăcinile dinților cu stâlpi metalici, cu șurub și înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți artificiali care arată și funcționează la fel ca cei reali.
Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau la poduri care nu se potrivesc bine. În plus, poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor naturale ale dinților nu permite construirea protezei dentare sau înlocuirea dinților de pod.
Modul în care se efectuează chirurgia implantului dentar depinde de tipul de implant și de starea osului maxilarului. Avantajul major al implanturilor este suportul solid pentru noii dinți – un proces care necesită osul să se vindece strâns în jurul implantului. Deoarece această vindecare osoasă necesită timp, procesul poate dura multe luni.
Lucruri pe care nu le știai despre implantul dentar:
- un implant dentar va arăta exact ca propriul tău dinte
- până la finalizarea procedurii vor trece câteva luni, însă rezultatul va fi unul pe măsură
- implantul dentar se va comporta exact ca propriul tău dinte (de exemplu, nu va trebui să te chinui să tai mărul, ci doar să muști din el)
- nu va trebui să porți placă niciodată, dacă apelezi la implanturile dentare.
3. Cum se întreține implantul dentar
Dacă ești fericitul posesor al unui implant dentar, va trebui să ai puțină grijă de noul tău dinte, mai ales că nu a fost deloc o procedură simplă. Din fericire, un implant dentar se va comporta aproape la fel ca și un dinte natural, astfel că nu va trebui să faci un efort suplimentar pentru întreținerea lui.
Însă, trebuie să ții de câteva aspecte:
Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos
- nu încerca să deschizi sticle cu implantul tău
- nu mușca dintr-o acadea sau dintr-un obiect foarte tare
- nu bea lichide foarte fierbinți
- încearcă să nu consumi lichide fierbinți, apoi lichide foarte reci
- încearcă să nu fumezi sau măcar să reduci acest obicei
- nu utiliza ața dentară în jurul implantului
Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă atunci când ai probleme, iar dinții tăi nu mai sunt ce ar trebui să fie. Însă, tehnologia a avansat enorm, astfel că te poți bucura de implanturi care vor arăta la fel ca și dinții tăi naturali. Astfel că, dacă ai probleme dentare, nu ezita să consulți un medic și să începi demersurile pentru obținerea zâmbetului pe care ți-l dorești.
Sursa foto: Pexels.com
Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare