Skip to main content
Cabinet stomatologic » Blog » Tipuri de implanturi dentare – aflați ce tip de implant este potrivit pentru dvs.

Cunoașterea principalelor tipuri de implanturi dentare este esențială pentru cei care doresc să investească în sănătatea bucală pe termen lung. Chiar și pentru cei cu bune obiceiuri de igienă orală, pierderea sau deteriorarea dinților este un proces inevitabil. Specialiștii în stomatologie recomandă utilizarea implanturilor dentare, o tehnică care vă permite să înlocuiți dintele sau dinții lipsă și să redobândiți un zâmbet natural și sănătos. În funcție de nevoile dvs., există diferite tipuri de tratament și diferite tehnici pe care medicul vi le poate recomanda.

 

Ce este un implant dentar?

Rolul unui implant dentar este de a înlocui unul, mai mulți sau chiar toți dinții naturali care s-au pierdut din diverse motive – cum ar fi cariile, afecțiunile gingivale, traume, printre altele. Procedura nu este complicată, iar fixarea implantelor poate avea loc în osul maxilarului superior sau inferior printr-o intervenție chirurgicală simplă, nedureroasă, rapidă, dar extrem de importantă.

Tipuri de materiale pentru un implant dentar

Implanturile dentare sunt realizate din ceramică sau titan, cel mai frecvent utilizat fiind titanul. Acesta este un metal de înaltă calitate și foarte rezistent la coroziune. Principalele sale caracteristici sunt biocompatibilitatea cu organismul uman și reziliența ridicată la forțele de masticație. Datorită potențialului său, este utilizat pe scară largă în întreaga lume.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

De câte feluri sunt implanturile dentare? Tipuri de implante dentare

Există două tipuri de implanturi dentare: endosteale și subperiostale în funcție de inserția raportată la maxilar.

Tipuri de implanturi dentare subperiostale

Implanturile subperiostale sunt introduse sub gingie, deasupra osului maxilar. Dacă pacientul nu are un maxilar sănătos sau dacă există un deficit osos, poate fi o opțiune bună. Este un tip de implant indicat persoanelor care nu doresc să fie supuse unor proceduri de reconstrucție osoasă. Procedura de fixare a dinților artificiali coincide cu cea din implantele endosoase.

Tipuri de implant dentar endosteal

Acestea sunt cele mai utilizate implanturi la nivel mondial. Implantul endosteal este introdus sub gingie, în maxilar. Sunt de obicei fabricate din titan și au formă de șuruburi mici. Pentru ca un implant endosos să aibă succes, este necesar ca osul să fie abundent, pentru a oferi o bază sigură. După intervenția chirurgicală, este necesar să așteptați o perioadă de aproximativ 4 până la 6 luni pentru ca osteointegrarea să aibă loc. Această perioadă va depinde de regiunea de inserție.

Implant dentar

Afla mai multe detalii

99 Euro discount

Programeaza-te!

Câte tipuri de implanturi dentare sunt în funcție de numărul de dinți pierduți?

Pierderea dinților este o afecțiune comună la adulți. Printre cele mai frecvente cauze se numără problemele gingivale ce cauzează infecții, cariile, accidentele, dar și problemele sistemice (hipertensiune, diabet, fumat, artrită etc). În funcție de numărul de dinți pierduți se poate apela la diverse forme de tratament.

Implant unic

implant-dentar-6-minimplant-dentar-18-min
Este unul dintre cele mai frecvente tipuri de implanturi dentare, adesea numit implant unitar fix de către dentiști. Procedura corespunde fixării unui știft de titan în locul dintelui pierdut. Proteza va fi plasată mai târziu sau, în funcție de situație, la scurt timp după extracția dintelui.

Implant dublu

implant-dentar-15-minimplant-dentar-16-min-1
Dublul implant este mai indicat atunci când lipsesc trei dinți consecutivi. Procedura include fixarea a doi știfturi care vor acționa ca rădăcini artificiale și montarea unei coroane intermediare în cele două proteze. Aceasta formează un fel de punte între cei doi dinți cu vârfuri și cel din mijloc.

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Proteză dentară sprijinită pe implanturi

implant-dentar-9-minimplant-dentar-7-minimplant-dentar-11-minimplant-dentar-14-min
Proteza overdenture este o alternativă mai ieftină decât alte tratamente mai invazive, deoarece necesită circa 2 până la 6 implanturi în medie. Fabricat din rășină, funcționează ca o proteză, cu diferența că prezintă o armătură care leagă implantul și proteza. Acest lucru asigură mai multă stabilitate și, bineînțeles, confort, deoarece pacientul nu trebuie să se îngrijoreze de căderea în timp ce mănâncă și vorbește.

În acest caz, știfturile sunt plasate sub gingie prin intervenție chirurgicală. Apoi se montează dinții artificiali (grupați). Deoarece proteza poate fi îndepărtată de pacient, unul dintre avantajele sale este că igienizarea corespunzătoare este mai ușor de realizat.
implant-dentar-4-minimplant-dentar-8-minimplant-dentar-10-minimplant-dentar-17-min
Acestea fiind spuse, deoarece există diferite tipuri de implanturi dentare, fiecare cu particularitățile sale, este de înțeles că ceea ce este ideal pentru o persoană nu este întotdeauna potrivit pentru alta. Prin urmare, cei care doresc să fie supuși procedurii ar trebui să solicite ajutorul unui dentist specializat, care va alege cea mai bună abordare și formă de tratament.

Sursa foto: shutterstock.com, pixabay.com

Implant dentar

Afla mai multe detalii

Promo Implant dentar

Vreau sa ma programez

Servicii stomatologice CISOMedical Bucuresti

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Leave a Reply

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884