Skip to main content

Având în vedere că în zilele noastre mâncarea pe care o cumpărăm conține o cantitate destul de mare de zahăr, spălarea pe dinți devine o acțiune din ce în ce mai importantă. România face parte din țările cu un număr redus de persoane care au o igienă dentară corectă, iar acest lucru ar trebui să ridice un semn de întrebare. Există o mulțime de motive pentru care oamenii ar trebui să se spele mai des pe dinți și, nu în ultimul rând, să consulte un medic dentist periodic.

Ce este periajul profesional?

Periajul profesional poate fi făcut doar de către un medic stomatolog folosind anumite instrumente și soluții pentru a îndepărta placa bacteriană din zonele mai puțin accesibile. De obicei, periajul profesional se mai efectuează și înainte de aplicarea unui aparat dentar sau înainte de albirea dentară.

1.1 Importanța periajului profesional

Ai avut măcar un periaj profesional anul acesta? Periajul profesional este important deoarece poate avea un impact major asupra sănătății tale generale. Igiena orală insuficientă poate cauza diferite probleme organismului unui om. Spălarea pe dinți acasă este esențială, dar pentru a te asigura că dinții tăi sunt curați și sănătoși, ar fi ideal să îți faci din când în când o programare la dentist pentru a te vedea un specialist.
Ce-este-periajul-profesional

1.2 Efectele unui periaj profesional

Un periaj profesional realizat frecvent previne îngălbenirea dinților, lăsându-i pe aceștia curați și strălucitori, oferindu-ți un zâmbet cât mai alb. De asemenea, această metodă de curățare poate preveni infecțiile gingivale care în timp pot provoca căderi ale dinților.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

De ce este important să te speli corect pe dinți

Pentru a evita problemele serioase este necesar să ai grijă și să te speli pe dinți des. În felul acesta eviți apariția cariilor și a infecțiilor gingivale. De asemenea, folosește o pastă de dinți care să ți se potrivească și care să îți mențină dinții albi și curați. Un rol foarte important pentru estetica dentară îl are și periuța de dinți cu care te speli. Cea mai eficientă și folosită variantă este cea electrică. Aceasta reușește să curețe eficient într-un timp mai scurt.

2.1 Cum să previi cariile?

Nimeni nu își dorește carii, mai ales că acestea sunt dureroase și pot veni cu anumite complicații. Dacă îți dorești ca dinții tăi să rămână sănătoși, evită să consumi multe alimente care conțin o cantitate mai mare de zahăr. În plus, nu uita că cel mai ușor lucru și ce mai important pe care trebuie să îl faci este să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi.

2.2 Sfaturi pentru o igienă dentară corectă

Primul sfat este să te speli pe dinți, dacă ai posibilitatea, după fiecare masă. Încearcă să utilizezi apă de gură, aceasta ajută la o igienă dentară corectă. Pentru a te spăla corespunzător pe dinți, ține cont de faptul că periuța trebuie schimbată periodic. De asemenea, un sfat foarte important de care trebuie să ții cont este să mergi frecvent la dentist pentru a evita o urgență stomatologică periculoasă.
Detartrajul și periajul profesional mențin sănătatea orală a dinților tăi. Un alt sfat de care trebui să ții cont este să eviți pe cât posibil alimentele foarte fierbinți sau alimentele foarte reci. Alternarea alimentelor de felul acesta poate duce la fisurarea dinților tăi.
Sfaturi-pentru-o-igienă-dentară-corectă
Igiena dentară este importantă pentru sănătatea ta și nu trebuie să o neglijezi niciun moment. Fii preventiv și ai grijă de dantura ta pentru a nu fi nevoit mai târziu să petreci zile la stomatolog având dureri dentare. În plus, dacă ai grijă de dinții tăi, poți fii sigur că nu vei avea probleme care să te afecteze din punct de vedere al sănătății. Ține cont de faptul că nu ar trebui să îți fie teamă să mergi la dentist și că întotdeauna un periaj profesional și un detartraj la timp, îți vor ajuta dantura.
Sursa foto: pexels.com/ro

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Leave a Reply

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884