Fraud Blocker Zambetul si dantura perfecta: Ce inseamna sa ai dinti perfecti - Cisomedical.ro Skip to main content

Zambetul este expresia fericirii si cel mai bun mod de a atrage energie pozitiva. Atunci cand apare, insenineaza orice chip si aduce dupa sine o stare de bine, de relaxare si de liniste sufleteasca. Tocmai din acest motiv, specialistii recomanda ca in fiecare dimineata, dupa trezirea din pat, sa “exersezi” in oglinda zambetul.

Daca la inceput pare ciudat, treptat, sentimentele pozitive se aduna, iar surasul se transforma intr-un ras sanatos, care iti va face ziua mai buna, spun psihologii. Pentru ca zambetul sa fie “de revista” este necesar sa acorzi o mare importanta danturii. Ca si expresie, surasul infrumuseteaza, dar niste dinti cariati cu placa bacteriana vor afecta modul in care oamenii isi exprima sentimentele.

Studiile au demonstrat faptul ca persoanele cu o dantura stricata evita sa zambeasca pentru a nu-si evidentia problemele dentare. Acest lucru aduce dupa sine o scadere a stimei de sine, neincredere si chiar frustrare.

Zambet – definitie, curiozitati si procese emotionale

Zambetul este o metoda prin care oamenii isi exprima diverse sentimente si trairi, de la fericire si buna dispozitie, pana la ironie sau nemultumire. Ca proces fiziologic este definit ca fiind o expresie faciala sau o miscare usoara de alungirea a buzelor, formata prin flexarea a 17 muschi din jurul gurii si a ochilor.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Neurologii spun, totusi, ca un zambet autentic implica toti muschii fetei. Studiile au aratat ca surasul este o reactie si nu un lucru care se invata, drept dovada sta faptul ca bebelusii zambesc inca din perioada intrauterina. Cel putin asta arata studiile din domeniu.

Pe langa faptul ca schimba expresia fetei, s-a demonstrat stiintific ca zambetul reda buna dispozitie si poate chiar sa inlature durerea fizica. Acest lucru se datoreaza faptului ca un suras stimuleaza creierul sa excrete endorfina, o substanta produsa in mod natural de sistemul nervos, denumita si molecula fericirii. Asadar, zambeste, pentru ca iti face bine! Iar mai jos, ai o imagine a zambetului, dovada faptului ca acesta este molipsitor!
zambet

Tipuri de zambet

In functie de starea pe care o exprima, dar si de modul de interactiune cu ceilalti, zambetul poate fi de mai multe feluri:

  • Zambetul larg, neasteptat este printre cele mai sincere, cred specialistii si antreneaza toti muschii fetei, deoarece de foarte multe ori se transforma in ras. Denota bucurie si creeaza o stare benefica atat pentru persoana care zambeste, cat si pentru cei din jur. Este acel suras molipsitor, denumit in literatura de specialitate “zambetul Duchenne”.
  • Zambetul profesional este cel pe care, de multe ori il intalnesti la persoanele care lucreaza in relatii cu publicul. Nu este neaparat unul fals, ci, mai degraba formal, cu scopul de a crea o atmosfera placuta, de incredere si amabilitate. O persoana care zambeste frumos din spatele unui ghiseu are mai multe sanse sa pastreze o relatie buna chiar si cu oamenii colerici sau prost dispusi. Este cunoscut si sub numele de “zambet non-Duchenne” sau “zambetul insotitorilor de zbor”.
  • Zambetul sarcastic este printre putinele tipuri de suras care nu aduce o stare de bine, ci, dimpotriva, creeaza disconfort. Asa cum ii spune si numele, e un zambet acid, uneori batjocoritor, dar niciodata insotit de energie pozitiva.
  • Zambetul rusinat apare in momente stinghere si, de multe ori este insotit de o roseata in obraji. Copiii il “testeaza” cel mai des, dar si adultii il “intalnesc” de multe ori.
  • Zambetul cu buzele lipite este considerat de multi experti ca fiind un suras fals. Mai ales daca este asimetric, adica foloseste doar o parte a gurii si nu utilizeaza si muschii din jurul ochilor. Zambetul fals incearca sa sugereze un sentiment pozitiv, cand, de fapt, situatia este incordata afirma psihologii.
  • Zambetul dragastos, asa cum ii spune si numele, exprima iubire, recunostinta, drag si liniste. Este acel suras care apare pe buzele parintilor cand isi privesc bebelusul, de exemplu, sau intre persoane care par sa se inteleaga din priviri. Copiii sunt cei care pot aduce zambete dragastoase chiar si pe buzele celor pe care nu ii cunosc.
  • Zambetul trist este, de obicei, de regret al clipelor frumoase ce au trecut si, poate, de dor, cred psihologii.
  • Zambetul de multumire incepe, de obicei, ca un zambet timid, apoi indunda toti muschii fetei, datorita emotiilor si sentimentelor pozitive care il insotesc. Caci, ce este mai frumos decat sa iti fie recunoscute meritele si eforturile pentru o actiune in cadrul careia ai depus sentimente si efort?
  • Zambetul de uimire poate fi de doua feluri. Acel suras care provine ca urmare a unei fericiri nesteptate sau acel zambet “tamp”.

Studiile arata ca o persoana zambeste de douazeci-douazeci si cinci de ori pe zi, iar una vesela, de patruzeci de ori (cifrele sunt aproximative). Copiii sunt, bineinteles, cei mai mari “purtatori de zambete”. Ei au pe fata aceasta expresie chiar si de patru sute de ori pe zi!
Asadar, tu cat de fericit esti?

Cum influenteaza zambetul starea de sanatate

Numeroase studii au scos la iveala faptul ca oamenii zambitori sunt mai sanatosi si traiesc mai mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca rasul si zambetul reduc stresul, regleaza presiunea sangelui, elimina tensiunea musculara si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Asadar, zambetul este o “pastila minune” si o terapie gratuita la care orice om are acces.

zambet-1

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Unii specialisti spun ca in momentele de tristete este bine sa te fortezi sa zambesti si sa te comporti ca si cum ai fi deja fericit, pentru ca o astfel de atitudine te va face fericit. Psihologul William James explica de ce acest lucru functioneaza: “Actiunea pare sa urmeze sentimentului, insa, in realitate, actiunea si sentimentul se manifesta impreuna, iar prin reglarea actiunii, care este mai mult sau mai putin sub controlul vointei, putem sa reglam indirect sentimentul, care nu se afla sub acest control”.
Asadar, zambeste cat de des poti. Creierul tau va elibera endorfine (hormonul fericirii) care te vor ajuta sa-ti schimbi starea de spirtit!

Zambetul frumos si dantura perfecta, cum le obtii

Un zambet larg, de bucurie, descopera intreaga dantura, iar persoanele cu probleme ale dintilor evita, de obicei, sa-si exprime entuziasmul in preajma altora. Psihologii spun ca acesti oameni zambesc cu buzele lipite, iar bucuria le este, de multe ori injumatatita din cauza sentimentelor de rusine sau neplacere. Specialistii in medicina dentara afirma ca tehnologia a evoluat atat de mult, incat oricine poate avea o dantura perfecta cu ajutorul anumitor proceduri stomatologice si de estetica dentara. Daca nu esti multumit de forma dintilor, de culoarea acestora, ori de modului in care sunt dispusi, o vizita la medicul potrivit iti poate reda increderea in sine pentru ca te vei alege cu dinti perfecti si cu un zambet frumos.

Estetica dentara si diferite proceduri pentru dinti perfecti

Daca te confrunti cu probleme dentare e bine sa stii faptul ca un medic stomatolog bun iti poate face zambetul frumos si stralucitor. Fie ca este vorba despre dinti crapati, ciobiti, cariati, sau chiar de lipsa danturii, totul are o rezolvare! Lucrarile de estetica dentara au rezultate rapide si nu sunt dureroase. In functie de fiecare problema in parte medicul poate recomanda:

  • Albirea dentara profesionala – o procedura diferita fata de orice alta metoda pe care o poti folosi acasa. In cabinet, doctorii folosesc produse cu o concentratie mai mare de peroxid de hidrogen, iar rezultatele sunt vizibile si asigura un zambet frumos, dar si sanatate!
  • Fatete dentare – sunt o metoda moderna prin care poti schimba aspectul zambetului tau. Cele mai multe sunt din portelan si au o durata mare de viata, chiar si de 20-25 de ani.
  • Reconturare gingivala – se recomanda, de obicei, atunci cand zambetul descopera prea mult din gingie. Este un procedeu estetic prin care se ridica marginea gingivala.
  • Remodelare dentara – o metoda moderna prin care se pot face ajustari minime de slefuire a dintilor.
  • Aparat dentar – rezolva multe probleme, de la dintii incorect aliniati sau cu pozitii gresite, pana la aspectele de ordin estetic.
  • Bijuteriie dentare – reprezinta o decoratiune speciala de infrumusetare si pot fi atasate pe dinti fara a avea vreun efect negativ asupra acestora.

bijuterie-dentara

Albire dentara:
albire-profesionala
Corectie cu ajutorul aparatului dentar:
zambet-frumos-pozitie-aparat-dentar
Pe langa aceste servicii ce tin mai mult de estetica, exista si numeroase alte proceduri stomatologice pe care le poti utiliza, la sfatul medicului dentist, pentru a-ti mentine dantura intr-o stare excelenta, cat mai mult timp. Ele pot presupune implanturi dentare, lucrari protetice sau chiar tratamente chirurgicale ori endodontice. Pentru ca, dintii trebuie, in primul rand, sa fie sanatosi, apoi sa arate bine.

Lucrare protetica:
lucrari-protetice

Ingrijirea dintilor prin igiena si profilaxie

Ingrijirea adecvata a danturii ar trebui incepe inca din copilarie-adolescenta. Medicii spun ca un copil care este invatat sa se spele pe dinti de mic va continua cu acest obicei si cand va creste si va ajunge adult. Cu cat igiena este mai riguroasa, cu atat dintii vor avea mai putine probleme, spun stomatologii. Pe langa o igiena adecvata ce presupune un periaj corect, folosirea atei dentare si a apei de gura, este necesar, macar o data pe an, sa mergi la doctor pentru a-ti verifica dantura. Astfel, te vei asigura ca totul este in regula.
periaj-corect-zambet-perfect
In cazul in care apar carii, e bine sa le tratezi din timp. De asemenea, o data la doisprezece luni este necesar sa iti cureti dintii de tartru si de placa bacteriana, printr-un detartraj profesional si sa previi, astfel, eventualele neplaceri cauzate de bacterii.
Medicii spun ca spalatul pe dinți trebuie sa dureze doua – trei minute, pentru a fi considerat de ajutor. De asemenea, ai grija la miscarile pe care le faci, deoarece o apasare dura poate provoca sangerari ale gingiei. Foloseste o perie cu peri potriviti, care sa nu te raneasca si asigura-te ca miscarile sunt cele corecte.
Nu uita ca primul pas spre un zambet perfect este reprezentat de o igiena corecta!

Citate celebre despre zambet

Zambetul este “o limba comună”, pe care fiecare persoana o cunoaste, indiferent de cultura. Pentru ca este recunoscut in toata lumea ca un simbol al energiei pozitive, exista numeroase citate, mesaje, maxime, poezii sau pur si simplu fraze frumoase despre zambet, multe asociate cu fericirea! Cele mai cunoscute dintre ele sunt apreciate pentru ca dau o stare de bine si aduc suras, chiar si pe cele mai triste chipuri:

  • “Cele mai multe zambete sunt provocate de un alt zambet” – Frank A. Clark
  • “Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut” – Gabriel Garcia Marquez
  • “Zambetul, curcubeul lacrimilor” – Jules Renald
  • “Nu vom sti niciodata toate lucrurile bune pe care le poate face un simplu zambet” – Maica Tereza
  • “Incearca sa zambesti in oglinda fiecare dimineata si o sa observi o mare schimbare in viata ta” – Yoko Ono
  • “Toti oamenii zambesc in aceeasi limba” – necunoscut
  • “Un zambet este o modalitate necostisitoare de a-ti schimba infatisarea” – Charles Gordy
  • “Vorba buna, zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul oamenilor” – Nicolae Iorga
  • “Ridurile au simpla menire de a arata unde au fost zambete” – Mark Twain
  • “Foloseste-ti zambetul pentru a schimba lumea, nu lasa lumea sa-ti schimbe zambetul” – proverb chinezesc
  • “Zambeste, aceasta este cheia care se potriveste incuietorii inimii tuturor” – Anthony J. D’ Angelo
  • “Un zambet cald este limbajul universal al bunatatii” – Wiliam Arthur Ward
  • “Zambeste, chiar daca zambetul tau e trist, pentru ca mai trist decat un zambet trist e faptul de a nu mai sti sa zambesti” – Mahatma Gandhi
  • “Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau” – Gabriel Garcia Marquez
  • “Zambetul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum.” – Jeanne Wasbro

Descopera-ti, asadar dantura perfecta si afiseaza un zambet care sa fie bariera impotriva tristetii. Foloseste aceasta “arma” pentru a aduna energie pozitiva si vei avea parte de bunatate si zile cu mult soare!

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com
Biografie – Dale Caragiale “Secretele Succesului”

Servicii stomatologice CISOMedical Bucuresti

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884