Fraud Blocker Masea Umflata & Puroiul la Masea de Minte - Cauze, Simptome, Ce Trebuie & Ce NU Trebuie sa Faci! - CisoMedical Skip to main content
Prima pagină » Blog » Masea Umflata & Puroiul la Masea de Minte – Cauze, Simptome, Ce Trebuie & Ce NU Trebuie sa Faci!

Rezolvarea problemelor de sanatate ar trebui sa fie o prioritate pentru toata lumea, indiferent de natura lor. Deseori, daca situatiile nu par grave, ori se considera ca pot remedia prin tratamente naturiste ori medicamentoase acasa, “dupa ureche”, nu se mai ajunge la un cadru medicamental acreditat pentru a se pune un diagnostic in urma unei investigatii competente. Toate acestea pot conduce la inrautatirea problemei de sanatate, pacientul devenind predispus la complicatii sau la dezvoltarea unor afectiuni suplimentare.

In ceea ce priveste medicina dentara, multe persoane evita sa consulte un specialist datorita fricii de durere. Cu toate acestea, neglijarea unor simptome precum durerea acuta, constanta sau pulsatorie, o masea umflata ignorata sau aparitia unei umflaturi ori a unei zone inrosite pot conduce intr-un timp destul de scurt la complicatii care vor afecta intregul organism, pe langa disconfortul constant.

 

Masea Umflata – Top Cauze

Orice problema se poate datora mai multor cauze, in mod special cand este vorba de cauza dentara, de o masea umflata. Apeleaza la o clinica stomatologica acreditata, pentru a beneficia de consultatie de specialitate si pentru a afla din timp care sunt cauzele si remediile problemei unei masele umflate.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

Informativ, fapt care nu exclude consultarea unui specialist, iata cele mai comune cauze:

Masea Umflata de la Infectie / Abces dentar

Deseori, maseaua umflata este un simptom al unei infectii, in mod special cand la baza dintelui ori pe gingie se formeaza un abces cu puroi. Afectiunea nu se caracterizeaza doar printr-un disconfort constant (liniar sau pulsatoriu), ci si prin ingreunarea procesului de masticatie ori in comunicarea verbala. Totodata, amanarea unui consult va duce la diverse alte simptome precum febra. Amanand consultul stomatologic situatia se va agrava, astfel nu se vor mai putea aplica remediile clasice (drenarea puroiului, curatarea zonei canalului dintelui), ci va fi nevoie de extirpare.

Masea Umflata de la “curent”

Este demonstrat faptul ca un curent de aer nu poate fi sursa unei afectiuni, acesta avand un efect nociv doar asupra persoanelor care au deja o problema medicala. In cazul sanatatii dentare, maseaua umflata nu se datoreaza “tragerii de curent”, ci ea se datoreaza unei infectii bacteriene.

Masea Umflata dupa extractie

La fel ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, dupa extractia unui dinte, igiena dentara trebuie sa fie si mai riguroasa, folosindu-se o periuta de dinti cu perii mai moi si apa de gura. Dupa o astfel de interventie este normal ca zona sa fie inflamata incluiv tesuturile adiacente (obraz, gingie, ganglioni) fiind umflata de la masea, semn ca organismul incepe sa se vindece in urma traumatismului avut (extractia). Cu toate acestea, daca apar dureri acute care nu pot fi datorate de trecerea efectelor anestezicelor sau situatia persista mai mult de cateva zile (precum mentioneaza si doctorul stomatolog), se poate ca bacteriile naturale din gura sa fi condus la crearea unui abces, unei infectii. In acest caz, pentru a se determinca cauza exacta a problemei si cel mai bun tratament, consulta-ti stomatologul.

Antibioticele si antiinflamatoarele trebuie luate doar in urma diagnosticarii si recomandari unui cadru medical acreditat!

Ai grija de sanatatea ta si tine cont de fiecare simptom pe care corpul il manifesta. Consulta un specialist si tine cont de recomandarile sale!

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Masea Umflata dupa o interventie stomatologica (obturatie de canal / scoaterea nervului)

Orice interventie medicala care presupune o operatie este un traumatism, minor sau sever, pentru care corpul are nevoie de timp de regenerare. Fiind vorba de o zona sensibila, cea a cavitatii bucale, igiena orala trebuie sa fie realizata constant, avand grija la fiecare detaliu si schimbare pe care o observi. In gura exista microorganisme si bacterii care in mod normal nu afecteaza sanatatea corpului, astfel de organisme fiind chiar benefice. Cu toate acestea, cand este vorba de o rana deschisa care trebuie sa se inchida singura, treptat, exista riscul aparitiei unor infectii ce se pot transforma in alveolita, abces.

Nu neglija igiena orala si consulta un specialist pentru orice schimbare sau simptom remarci, evitand sa iei decizii pe baza sfaturilor unor persoane neavizate.

Masea Umflata Leacuri – Tratamente provizorii pentru acasa

Un aspect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere orice persoana care are probleme de santate de orice natura este acela ca lecurile “babesti” si tratamentele alternative NU sunt solutii pentru problema, ci doar ajuta la diminuarea durerii, pentru o perioada scurta de timp. Trebuie sa ai mare grija la acestea deoarece in unele cazuri, aplicandu-se astfel de leacuri, problema medicala a fost agravata.

Spre exemplu, deseori sunt recomandate compresiile cu diverse legume, precum:

  • Ceapa;
  • Usturoi;
  • Frunze de varza (calde);
  • Castravete.
  • Alteori, se recomanda infuzii de ceai sau mixturi pentru gargara cu:
  • Oregano;
  • Lamaie (in unele cazuri este contraindicata cu vehementa).

In unele cazuri, sunt recomandate doar compresiile cu pungi de gheata sau cu un pliculet de ceai rece, dar si compresele direct pe dinte a unui tampon demachiant (spre exemplu) care a fost inmuiat in:

  • Alcool (ex.: coniac);
  • Vanilie;
  • Extract natural de patlagina;
  • Tinctura de ardei iute;
  • Tinctura de tataneasa;
  • Ulei de cuisoare.

NU uita faptul ca toate aceste remedii naturiste, aceste leacuri “babesti” sunt modalitati prin care durerea poate fi atenuata, devenind mai suportabila. Ele NU sunt tratamente, NU pot vindeca si NU prezinta garantia ca vor avea efect, in mod special nu mai mult de cateva ore. Consulta un doctor stomatolog de la un cabinet acreditat, beneficiind de ingrijirea unui specialist!

Pentru menajarea corespunzatoare a zonei unde este umflata gingia se recomanda de catre specialistii din domeniul medicinei stomatologice:

Sa nu se amane un consult daca problema dureaza mai mult de 2 – 3 zile;

Sa nu se maseze zona afectata cu absolut nimic;

Sa nu se aplice comprese calde, ci doar reci (eventual pungile de gheata sa fie impaturite intr-un prosop si apoi aplicate pe obraz, pentru a nu afecta pielea);

Orice tratament trebuie recomandat de catre un doctor, in mod special cand este vorba de antiinflamatoare sau antibiotice.

Puroiul la masea Cauze si Simptome


Aparitia puroiului la masea poate avea diverse cauze, majoritatea fiind legate de o infectie netratata corespunzator in timp util. Aparitia unui abces si durerea constanta, liniara sau pulsatorie, reprezinta primele simptome care indica necesitatea unui consult obligatoriu, in cel mai scurt timp posibil la un stomatolog. O data ce apar frisoanele si febra, este imperios necesar consultul unui specialist.
Puroiul la masea Cauze si Simptome

Puroiul la masea – Ce se face daca s-a spart?

Specialistii recomanda ca orice problema medicala sa fie prezentata unei persoane avizate care sa poata stabili un diagnostic, tratamentul fiind dat tot de catre acesta. In cazul in care a aparut un abces, vizita la un stomatolog trebuie sa fie programata in cel mai scurt timp. Astfel, se pot preveni situatii neplacute datorate amplificarii problemelor.

Puroiul de la masea poate urca la cap?

Atunci cand o infectie nu este corespunzator tratata, exista sansa ca in timp ea sa se extinda in zonele invecinate. In cazul unei masele umflate care prezinta un abces, amanarea unei vizite la o clinica stomatologica va conduce la dureri in zona urechii, a gatului, dar si a sistemului osos din zona mandibulei sau maxilarului. In functie de gravitatea situatiei, poate exista un disconfort minor sau pot aparea dureri acute. Indiferent de situatie, odata ajuns in acest stadiu avansat al problemei medicale, trebuie contactat urgent un doctor stomatolog pentru a nu fi intampinate situatii neplacute grave care pot afecta intregul organism.

Infectie masea si ganglion umflat? Iata posibilele cauze!

 

Un ganglion umflat poate fi simptomul mai multor afectiuni. Cu toate acestea, cand el este insotit si de o durere in zona gurii sau cu o infectie la masea, lista problemelor se scurteaza, insa gravitatea situatiei nu.

Ganglionii limfatici au rolul de a produce anticorpi, celule albe, de aceea umflarea lor este un simptom foarte important in depistarea destul de timpurie a unei infectii. Consulta un medic specialist pentru a-ti fi stabilit un diagnostic si tratament corespunzator. Intre timp poti consuma cat mai multe alimente care ajuta la cresterea si imbunatatirea sistemului imunitar, ajutandu-ti organismul sa faca fata infectiei, cele mai importante componente pe care trebuie sa le contina acestea fiind:

  • Iod;

  • Fier;

  • Zinc;

  • Acid folic;

  • Cupru;

  • Magneziu;

  • Seleniu;

  • Lecitina;

  • Vitamine B, C, D, E;

  • Beta-Caroten.

Ajuta-ti organismul sa fie mai rezistent si sa invinga bacteriile si infectiile, fara a neglija insa si consultul unui medic specialist.

Obrazul este umflat de la masea? Uite ce poti face si ce NU este indicat sa faci!

In cazul oricarei probleme medicale este recomandat sa fie consultat un medic specialist care sa dea un diagnostic si un tratament adecvat. Problemele dentare nu trebuie neglijate deoarece ele pot afecta intregul corp daca nu sunt ingrijite corespunzator.

Pentru a proteja maseaua umflata si a nu creste intensitatea durerilor, este recomandat:

  • Sa eviti mestecarea in zona dureroasa;

  • Sa nu dormi pe partea care doare;

  • Nu consuma lichide sau alimente calde sau fierbinti;

  • Sa pui o compresa cu gheata pe obrazul dinsprea maseaua umflata;

  • NU amana vizita la doctorul stomatolog.

Aceste sfaturi, dar si tratamentele naturiste, sunt modalitati prin care se poate diminua disconfortul, insa ele nu sunt o solutie permanenta si nu trateaza problema medicala.

Masea de minte umflata – Cauze si Informatii utile

Maseaua de minte face parte din categoria speciala a schimbarilor prin care trebuie sa treaca organismul unui adult. Acestea apar deseori la persoanele cu varsta cuprinsa intre 19-25 de ani, insa nu este neobisnuit sa isi faca aparitia si dupa acest interval.

Masea de minte umflata - Cauze si Informatii utile

Problemele principale pe care le aduce aparitia unei masele de minte,

includ:

  • Dureri care cresc treptat in intensitate;

  • Infectii in zona respectiva;

  • Aparitia unor probleme si la dintii alaturati inghesuiri la nivelul dintilor frontali;

  • Probleme la nivelul gingiei;

  • Aparitia cariilor, atat la molarii noi, cat si la dintii invecinati.

Maseaua de minte umflata se datoreaza de cele mai multe ori faptului ca gingia este fortata de cresterea molarului, aceasta se va rupe in procesul de eruptie a molarului de minte, lasand sa se acumulze alimente intre gingia ramasa si dinte, alimentele vor fermenta si vor induce stare de disconfort si dureri pulsatile, mai tarziu putand duce la infectii si carii. Este foarte important sa fie mentinuta o igiena dentara constanta, corect efectuata. Durerile apar de cele mai multe ori atunci cand molarul nu are loc sa iasa si creste riscul complicatiilor.

Pentru a fi prevenite orice situatii neplacute este recomandat sa fie consultat un medic stomatolog, respectandu-se tratamentul indicat de catre acesta.

Ai grija de sanatatea ta si nu amana atentia pe care trebuie sa ti-o acorzi, in mod special cand este vorba de consultul unui specialist, astfel incat sa eviti complicatiile si agravarea unei probleme minore. Igiena dentara este la fel importanta ca cea generala, de aceea ea trebuie respectata si aplicata corect de fiecare data. Viziteaza o clinica stomatologica pregatita corespunzator pentru nevoile tale, aplicand doar tratamentele recomandate de catre doctorul stomatolog care ti-a facut un control amanuntit si a pus un diagnostic, evitand sa apelezi la remedii alternative nefondate!

Sursa foto – ShutterStock.com

Servicii stomatologice CISOMedical București

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884