Fraud Blocker Metode de curățare pentru gutieră – Sfaturi și proceduri utile - CisoMedical Skip to main content
Prima pagină » Blog » Metode de curățare pentru gutieră – Sfaturi și proceduri utile

Gutiera este un element foarte important în procesul de îndreptare a dinților. Aceasta este transparentă și rigidă și se poartă după scoaterea aparatului dentar. Ea are rolul de a menține dinții în poziția optimă, pentru a evita o posibilă recidivare și o poziție defectuoasă. Procesul de curățare poate fi dificil de realizat – întreținerea trebuie făcută cu mare atenție, dacă nu vrei să te confrunți cu alte probleme. Așadar, este esențial să afli ce trebuie să faci atunci când vrei să-ți cureți gutiera în mod eficient.

 Cum se curăță gutiera?

Tratamentul ortodontic este extrem de eficient, însă după îndepărtarea aparatului dentar, este necesar să porți o gutieră de contenție, care menține poziția dinților. În funcție de sfatul medicului stomatolog, perioada în care trebuie să porți o astfel de gutieră poate varia. Totuși, indiferent de lungimea acestei perioade, este obligatoriu să o cureți așa cum trebuie.

Atunci când nu este purtată, gutiera se păstrează într-o cutie specială. Însă, înainte de a o folosi, dar și după ce ai folosit-o, este recomandat să o speli cu apă și săpun (sau pastă de dinți), cel puțin o dată pe zi. Pentru a avea mai multă precizie, utilizează o periuță de dinți. De asemenea, există și alte metode pe care le poți pune în practică, dacă vrei să ai o gutieră bine curățată și întreținută. De exemplu, poți folosi, o dată pe zi, tablete efervescente de curățare. Acestea se pun într-un pahar cu apă, se dizolvă și se creează, astfel, o soluție de igienizare pentru gutiera ta. Această tabletă are rolul de a îndepărta impuritățile, bacteriile, și alte microorganisme dăunătoare.

Este esențial să iei în calcul și câteva sfaturi în legătură cu lucrurile pe care NU trebuie să le faci. De pildă, chiar dacă auzi astfel de păreri sau sfaturi din popor, gutiera NU trebuie fiartă sau introdusă în diverse tipuri de sterilizatoare. Aceasta se poate deforma sau se poate topi. De altfel, nu trebuie sterilizată cu ajutorul unor alte tipuri de substanțe dezinfectante, deoarece acesta pot avea un efect neașteptat asupra materialului din care este făcută gutiera, sau asupra cavității bucale. La anumite intervale de timp, poți scufunda gutiera într-un pahar cu apă călduță și cu bicarbonat de sodiu. Ține cont de faptul că apa trebuie să fie potrivită întotdeauna, nici prea rece, nici prea caldă.

E timpul să pui sănătatea orală pe primul loc! Pentru un consult specializat, te invităm să completezi formularul de consultanță și vei fi contactat în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile

De asemenea, înainte de a utiliza gutiera trebuie să-ți cureți bine dinții, cu periuță, pastă și ață dentară. Acordă o atenție deosebită eventualelor modificări pe care le poate suferi gutiera – dacă observi semne de deteriorare, programează-te la un consult stomatologic și cere sfatul medicului. ÎN plus, în ceea ce privește întreținerea acesteia, sunt și alte lucruri la care trebuie să ai grijă. În primul rând, nu depozita gutiera în apropierea unor surse puternice de căldură. În al doilea rând, folosește cuțiuta speciala de depozitare, pentru a evita deteriorarea sau fisurarea ei.

Curățarea gutierei – De ce este importantă? 

Curățarea gutierei este la fel de importantă ca procesul de curățare a danturii. Având în vedere că această gutieră intră în contact cu dinții tăi, de-a lungul unei perioade (mai lungi sau mai scurte), poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea unor bacterii sau pentru acumularea impurităților sau a tartrului. Așadar, gutiera trebuie să fie bine periată și clătită, de fiecare dată.

Dacă ai nelămuriri cu privire la modul în care trebuie întreținută gutiera, nu ezita să ceri sfatul medicului tău ortodont. Acesta îți va pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a face toți pașii necesari. Doctorul îți va oferi sfaturi medicale avizate, pe care le vei putea pune în practică fără efort, ori de câte ori este nevoie. Gutiera este un element esențial pentru o îndreptate de succes a dinților și, de aceea, este obligatoriu să știi cum, când și cu ce se curăță, astfel încât să te poți bucura de beneficiile sale, fără a avea surprize neplăcute.

În concluzie, curățarea și îngrijirea gutierei sunt etape esențiale, pe care nu trebuie să le omiți. Așadar, ai grijă la acest aspect și urmează întocmai sfaturile și indicațiile medicului tău. Adresează-i acestuia toate întrebările pe care le ai și, cu siguranță, vei primi răspunsurile de care ai nevoie!

Nu mai amâna rezolvarea problemelor dentare! Completează formularul de consultanță pentru a beneficia de consultanță stomatologică și obține soluțiile de care ai nevoie pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Sursă foto: pixabay.com.

Dacă ai decis să apelezi la ajutor specializat pentru problemele cu care te confrunți, sună-ne la numărul 0772 165 028, trimite-ne un e-mail la programari@cisomedical.ro sau completează formularul de programare

Close Menu
Urgențe: Telefon: 0772 165 028 / 0721 208 884